Лудогорец разпиля Олимпия Любляна за едно полувреме за убедителен старт в контролите (ВИДЕО)


Лудогорец разпиля Олимпия Любляна за едно полувреме за убедителен старт в контролите (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2125 0

Българският шампион Лудогорец постигна категорична победа в първата си контрола по време на зимната подготовка в Белек, Турция.  Тимът на Георги Дерменджиев победи с 3:0 Олимпия Любляна.

Попаденията за тима на Георги Дерменджиев паднаха през първото полувреме, като точни за "орлите" бяха Квадво Дуа (12'), Тодор Неделев (30') и Бърнард Текпетей (45').

До момента "зелените" бяха играли два пъти срещу този противник - в квалификациите за Шампионска лига през лятото на 2023-та година, но беше елиминиран след равенство 1:1 на "Хювефарма Арена" и загуба с 1:2 в Любляна.  Припомняме, че лошото време на 21-ви януари провали проверката на "орлите" срещу Шахтьор Донецк.

До края на подготовката в югоизточната ни съседка "орлите" ще играят още с Ракув (27 януари), Теплице (30 януари), Сигма Оломуц (31 януари) и Млада Болеслав (3 февруари).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна под диктовката на Лудогорец, който владееше повече топката. Логично, в 12' разградчани откриха резултата, като Дуа откри. Той и Кайо Видал направиха хубаво двойно подаване, а Дуа с мощен удар не остави шансове на вратаря на словенците.

Малко преди това Георги Дерменджиев се изнерви заради грубо влизане на Раул от Любляна и дори поиска обяснение от играча за действията му. В 22' Любляна можеше да изравни резултата след удар от далечно разстояние, но Серджио Падт внимаваше и отрази.

След 30 минути игра Тодор Неделев отново демонстрира страхотния си голов нюх, разписвайки се от фал. Той стреля с финес с левия крак и не остави никакви шансове на Пинтол за 2:0.

В 33' Раул успя да се справи Оливие Вердон и Сон, като стреля силно, но топката мина покрай вратата. Точно преди края на полувремето Лудогорец вкара и трети гол. Пьотровски проби отдясно и центрира в наказателното поле. Там Бърнард Текпетей изпревари противников играч и вкара за 3:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна доста по-спокойно без много положения. В 63' словенският отбор създаде хубава атака, но опитът за удар мина покрай вратата. 3 минути след това Рик Джонатан стреля от границата в наказателното поле, но право в ръцете на противниковия страж.

Това бе едно от малкото възможности, като Лудогорец видимо намали оборотите. В 81' Симон Слуга направи добро спасяване след опасно изпълнение от фал на футболист на словенския шампион.

Малко след това Руан Круз бе изведен сам срещу вратаря на Олимпия, но не успя да преодолее стража на "драконите".

Стартов състав на Лудогорец:

1. Серджио Падт, 24. Оливие Вердон, 5. Георги Терзиев, 16. Аслак Фон Витри, 17. Сон, 8. Клод Гонсалвеш, 6. Якуб Пьотровски, 88. Тодор Неделев, 9. Квадво Дуа, 37. Бърнард Текпетей, 77. Кайо Видал

Лудогорец - Олимпия Любляна по ТВ: Къде да гледаме първата контрола на "орлите"?

Съперникът на Лудогорец заема второ място в словенската Първа лига, като изостава на десет точки от лидера Целе. През миналия сезон Олимпия триумфира с титлата на страната, което се случи за трети път в историята на клуба.

Припомняме, че лошото време на 21-ви януари провали проверката на "орлите" срещу Шахтьор Донецк. До края на подготовката в югоизточната ни съседка "орлите" ще играят още с Ракув (27 януари), Теплице (30 януари), Сигма Оломуц (31 януари) и Млада Болеслав (3 февруари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички