Лудогорец разпиля Дунав в Русе


Лудогорец разпиля Дунав в Русе
Снимка: БГНЕС

3719 0

Отборът на Лудогорец записа четвърта победа от началото на сезона в Първа лига, след като се наложи с категоричното 5:0 над Дунав в Русе. Срещата бе официален дебют за новия треньор на "орлите" Димитър Димитров-Херо в родното първенство.

"Зелените" бяха много по-класният тим, като можеха да отбележат и още попадения. Със спечелените три точки Лудогорец събира 13 пункта и заема третата позиция. Русенци пък остават 11-ти с 5 точки.

Срещата започна с две добри атаки от двата тима. Първо Будинов получи шанс да стреля, след като се освободи от Броун, но Моци затвори добре играча на русенци и опасността бе предотвратена.

В ответната атака Лукоки опита изстрел, който обаче бе прекалено слаб, за да затрудни Антонов.

В 23' Марселиньо опита извеждащ пас към Мисиджан, а топката трябваше да бъде пресечена от Попадийн. Той обаче не успя да изчисти и кълбото попадна във Вура, който останал очи в очи с Антонов не сгреши - 0:1.

В 38' Марселиньо покачи на 2:0 в полза на българския шампион. Халфът получи прекрасно центриране от Лукоки, който напредна по десния фланг, и с глава удвои преднината на своя тим.

4' преди края на първата част Попадийн си вкара автогол, след като пресече центриране на Сисиньо от дясно.

17' преди края на срещата Кишада също се разписа, след като се беше появил на мястото на Мисиджан 10' по-рано. Асистенцията е на името на Пауло, който остави Кишада в изгодна позиция и прошка нямаше.

В заключителните минути на срещата Лукоки също се разписа, след като чудесно се измъкна от защитата в синьо и от близо вкара пети гол за своя тим.

Преди мача

Отборът на Дунав приема в Русе българския шампион Лудогорец. През миналата година домакините шокираха всички с представянето си и завършиха на 4-та позиция. През този сезон обаче те изпитват трудности и от началото на сезона имат едва една победа - 0:2 срещу Септември.

Лудогорец продължава да няма поражение, като в 4 мача записаха три победи и едно равенство. Срещата в Русе днес ще бъде и дебютна за новия треньор на "орлите" Димитър Димитров-Херо.

Състави:

Дунав: Антонов, Попадийн, Патев, Милчев, Хубчев, Димов, Шопов, Костадинов, Карагерен, Георгиев, Будинов

Лудогорец: Броун, Терзиев, Моци, Сисиньо, Василев, Абел Анисе, Горалски, Марселиньо, Мисиджан, Лукоки, Жоао Пауло

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички