Лудогорец разби последния останал тим от Трета лига: Локо (Пд) чака "орлите" за Купата на България (ВИДЕО)


Лудогорец разби последния останал тим от Трета лига: Локо (Пд) чака "орлите" за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

3538 0

Лудогорец се класира за 1/8-финалите от Купата на България. "Орлите" разгромиха с 4:0 последния останал третодивизионен отбор в надпреварата Балкан. Четирима различни голмайстори се разписаха за гостите в мача Ботевград, а в самия край домакините бяха близо до мечтано попадение, но удар на Емил Ангелов се спря в страничния стълб.

Остават още два мача от 1/16-финалната фаза - Левски гостува на Дунав в Русе, а Славия на Янтра в Габрово. Вече започнаха срещите и от 1/8-финалите, а там съперник за Лудогорец ще бъде Локомотив Пловдив, който се справи трудно след продължения с Добруджа и победа с 4:3.

От самото начало футболистите на Георги Дерменджиев не оставиха съмнения относно това кой е по-класният отбор на терена. Четири от многото им ситуации за гол влязоха. Балкан Ботевград обаче трябва да бъде поздравен за начина, по който игра.

Домакините не се затвориха и доста често атакуваха съперниковата врата - при всеки удобен момент. Те дори имаха и някои никак не лоши възможности за попадения, когато резултатът все още не бе набъбнал в полза на шампиона на България.

Следващото изпитание за Лудогорец е мач на "Хювефарма Арена" в Разград срещу Славия от Първа лига (26.11), а малко след това идва и така важното гостуване на Спартак Търнава в групите от Лигата на конференциите (30.11). Балкан Ботевград пък ще приеме у дома Септември Симитли в следващия си двубой (25.11).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само минута и 19 секунди игра гостите бяха близо до гола. Дуа бе изведен в наказателното поле от Текпетей и опита изстрел от неособено удобна позиция, а ударът му към далечния ъгъл излезе в аут.

Логично, в следващите минути Лудогорец продължи да бъде по-активният отбор. Нареси се отчете с удар в ръцете на вратаря, а Кайо Видал с неточно изпълнение - и двамата от добри позиции. Домакините пък показваха желание за контраатака при всеки удобен момент, а феновете изпадаха в неистова радост, когато това се случваше.

В 14-ата минута Балкан стигна и до доста добра възможност за гол. Тимът получи пряк свободен удар след по-грубо нарушение, а след центрираната топка бе намерен Здравко Атанасов, който бе непокрит в наказателното поле. Той стреля точно, но слабо и в ръцете на Падт.

14' - 0:1! Веднага на контраатака за "орлите" падна и първият гол. Текпетей бе изведен напред, показа техника един срещу един в наказателното поле, като излъга и бранител, и вратаря. След това прати топката в опразнената част от вратата с по-слабия си ляв крак.

Натискът и положенията за гостите продължиха и в следващите минути. В 28-ата минута обаче домакините отново стигнаха до доста добър шанс за гол. Дамянов бе намерен на отлична позиция пред наказателното поле и стреля доста силно и топката летеше заплашително към мрежата на Падт, но бранител на "орлите" блокира изстрела.

В 35-ата минута Неделев стреля отдалеч от фал. Стражът Вълчев се намеси, но топката остана на пътя на Фон Витри. Той комбинира с Дуа, но нападателят стреля изключително неточно от перфектна позиция.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано: и стартът на второто полувреме бе за Лудогорец. В първите минути се стигна до удари и центрирания по посока вратата на Балкан, но те не затрудниха вратаря.

56' - 0:2! Гостите закономерно стигнаха до втори гол. След продължително разиграване в наказателното поле на Балкан имаше блокиран изстрел и топката отскочи високо. Тодор Неделев показа страхотен контрол и с овладяването на топката с левия си крак елиминира съперников играч. Последва моментален изстрел с по-слабия му десен крак, като топката бе пласирана на неспасяемо за вратаря място.

В следващите минути на няколко пъти гостите организираха любопитни опасности пред вратата на Падт. При една от тях се стигна до пряк обстрел от фал, а при друга до далечен шут, с който Падт се справи.

72' - 0:3! Гостите тръгнаха още по-настойчиво в нападение, но това позволи на домакините да увеличат аванса си. Фон Витри с остро центриране в наказателното поле, където намери Руан Крус, който с шпагат отклони топката в мрежата на съперника.

81' - 0:4! Рик Джонатан също се записа сред голмайсторите. След продължителна атака и редица центрирания и опити за удари, накрая Джонатан шутира, вратарят Вълчев все още бе на земята след предишен изстрел, а топката влезе отново в мрежата му.

В 87-ата минута Емил Ангелов стреля отдалеч с хубав и плътен удар. Опитът на играча на Балкан Ботевград обаче се спря в страничния стълб зад Падт, който остана безпомощен.

СЪСТАВИ

Балкан: Вълчев, Руйчев, Колев, Ганчев, Дамянов, Йорданов, Миков, Атанасов, Асенов, Петков, Войнов

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Терзиев, Русо, Араухо, Нареси, Сон, Текпетей, Видал, Неделев, Дуа

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Едва ли е изненада за някого, че двата отбора не са се срещали до този момент. Вече е ясен и жребият за следващата фаза, така че се знае, че победителят от дуела ще приеме у дома Локомотив Пловдив на 1/8-финалите.

Балкан е в серия от три мача без победа (две загуби и едно равенство), като заема шестата позиция в своята група в Трета лига. Тимът има 30 точки от 18 мача, а головата му разлика е 33:32. Любопитното е, че в последните си три мача (всички от този месец) неизменно инкасира по три попадения.

От другата страна е намиращият се в прекрасна форма Лудогорец, който е суперфаворит в мача. Вероятно Георги Дерменджиев ще запази някои основни футболисти, предвид това че битките на всички фронтове се подновяват и графикът е натоварен. Тимът му е в серия от пет поредни победи във всички турнири, като в тях е инкасирал едва едно попадение и е реализирал цели 12. В това число влиза и изключителната победа с 2:0 над Фенербахче.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички