Лудогорец подписа договор за концесия на стадиона, ще инвестира 18,5 млн.


Лудогорец подписа договор за концесия на стадиона, ще инвестира 18,5 млн.
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5355 0

Лудогорец подписа договор за концесия на своя стадион "Лудогорец Арена", предаде "Дарик". Подписите си под важния документ днес поставиха президентът на клуба Александър Александров и кмета на Разград д-р Валентин Василев.

С подписването на този договор стъпваме на следващото стъплао в развитието на клуба", заяви Александров.

Концесията е за максималния срок – 35 години, годишното концесионно възнаграждение, което концесионерът Лудогорец ще плаща в този период е 14 000 лева. Ангажира се още да инвестира в строителството на спортното съоръжение 18 500 000 лева, като срокът за строителните дейности е 10 години. В договора има и еднократна концесионна такса в размер на 10 000 лева.

Президентът на футболния клуб уточни, че след приемането на обекта, следва първата фаза от строителните дейности – ремонт на настоящия сектор „В“. Той ще стартира в началото на 2017 г. в зависимост от метеорологичните условия.

Предварителните разчети сочат, че строежът на този сектор ще продължи 7-8 месеца и ще струва около 8-9 милиона лева.

И Александров, и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, не се ангажираха с окончателен срок за приключване на цялостния ремонт.

"Имаме интерес мачовете, които играем в евротурнирите, да се играят на нашия модернизиран стадион, най-заинтересовани сме това да се случи максимално бързо и жителите на Лудогорието да имат възможно най-добрите условия да гледат футбол“, каза Петричев.

Той увери, че инвестициите в спортното съоръжение няма да бъдат последвани от увеличаване на цените на билетите.

Двамата ръководители в Лудогорец обявиха, че през март догодина предстои откриването на разширението на Тренировъчната база, като това ще се случи с провеждане на детско-юношески турнир, в който ще участват формации от грандовете, с които Лудогорец се е срещал в евротурнирите.

"Освен, че мерим сили на терена, ние създаваме и контакти със специалистите от съответните отбори и черпим опит от тях, предстоят и обучения на наши служители в европейски тимове", посочи изпълнителният директор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички