Лудогорец не устиска победата в Ловеч


Лудогорец не устиска победата в Ловеч
Снимка: Свилен Ризов/БГНЕС

2194 0

Лудогорец се върна на върха в "А" група, въпреки че стигна само до 1:1 при гостуването си на Литекс в дербито от 19-ия кръг. Шампионите имат 35 точки, колкото и "Левски", но са с по-добри показатели в преките двубои

"Орлите" доминираха през по-голямата част от двубоя и в 55' логично стигнаха до гол. В 55' след рикошет Марселиньо се разписа от пряк свободен удар и даде аванс на своите.

В 68' обаче Попов успя да изравни и позволи на Люпко Петрович да се завърне начело на тима с положителен резултат. В последни 14 минути домакините играха и с човек повече заради червен картон на Йордан Минев, но това не доведе до нужния за домакините резултат.

Въпреки това в 4 пореден двубой Литекс не губи от Лудогорец, а с това не позволи на шампионите да се откъснат напред в класирането.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът почна във високо темпо и чести центрирания към двете наказателни полета. Първото по-опасно положение дойде в 12', когато Маарс изведе в наказателното поле Арсенио Нунеш, но ударът на португалеца срещна гърба на противников футболист и излезе в корнер.

3 минути по-късно Асприля беше изведен по дясното крило и пусна успореден на голлинията пас, който търсеше Арсенио. В последния момент Моци успя да избие в корнер.

Лудогорец отговори с най-опасното положение в мача, когато Марселиньо намери Кешеру пред наказателното поле. Той стреля много опасно, но Винисиус успя да парира удара му. Малко по-късно и Вандерсон можеше да се разпише, но пропусна.

В 31' "орлите" организираха изключителна атака. Кешеру изведе с прецизен пас Вандерсон в наказателното поле, който от своя страна поднесе топката на Кафу на празна врата. Бразилецът обаче прати топката от 2 метра в аут - непростим пропуск на бразилеца.

Това положение в полза на Лудогорец подейства отрезвяващо на домакините, които затегнаха играта си в дефанзивен план. От това пострада цялостното качество на двубоя, като във финалните минути на първата част липсваха сериозните голови положения.

До почивката единствено удар на Лукаш Саша застраши вратата на Литекс, но от добра позиция той стреля високо над вратата - 0:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част отново почна в добро темпо, а в 55' се стигна до спорно наришение пред наказателното поле на Литекс за игра с ръка на Асприля. Кешеру прескочи топката и Марселиньо пробва директен обстрел, след който топката срещна главата на футболист от стената, смени посоката си и се оплете неспасяемо във вратата на Винисиус - 0:1.

Домакините почнаха да редят атаки след атаки в опит да върнат попадението, но "орлите" действаха много съобразително в защита. Въпреки това първият момент невнимание беше наказан. В 68' отлично центриране в наказателното поле позволи на Страхил Попов леко с глава да отклони топката неспасяемо в мрежата - 1:1.

Дербито се изостри след изравнителния гол, а в 76' Йордан Минев получи втори жълт картон и беше изгонен преждевременно от терена - Лудогорец остана с 10 души на терена.

Люпко Петрович пусна Георги Минчев и Литекс заигра в схема 4-3-3 в последните 5 минути на двубоя, но това не доведе до нов гол - 1:1 в дербито на кръга.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛИТЕКС: 31 Винисиус Баривиейра, 3 Антон Недялков, 5 Рафаел Перес, 16 Страхил Попов, 93 Петрос Бумал, 69 Елтон Дос Рейс, 10 Хенри Делгадо, 15 Кристиан Малинов, 77 Арсенио Нунеш, 70 Данило Асприля, 11 Бьорн Маарс Йонсен

ЛУДОГОРЕЦ:  21 Владислав Стоянов, 27 Козмин Моци, 37 Венцислав Керчев, 25 Йордан Минев, 18 Светослав Дяков, 88 Вандерсон, 8 Лукас Саша, 6 Натанаел, 22 Джонатан Кафу, 28 Клаудиу Кешеру, 84 Марселиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец има шанс да излезе начело на първенството еднолично с победа в днешната среща. Със завръщането на Георги Дерменджиев начело на тима почна и добрата игра на "орлите" доведе до 3 поредни победи. По този начин Лудогорец е с 34 точки, наваксвайки сериозен аванс на "Левски".

В същото време Литекс остана без треньор през седмицата, след като Лауренцио Регекампф напусна изненадващо клуба, за да поеме румънския гранд Стяуа.

Все пак "оранжевите" намериха бързо решение и начело на тима се завърна Люпко Петрович, който беше махнат от поста си само преди два месеца. Той поема ловчанлии за общо трети път, а при победа днес може изведе тима си до втора позиция в шампионата.

На ниво "А" група Лудогорец има 5 победи над Литекс - толкова, колкото имат и "оранжевите" при 4 равенства. В последните 3 мача "орлите" нямат победа над Литекс (2 победи за ловчанлии и едно равенство 1:1 в Разград).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички