Лудогорец не успя да победи Славия и увеличи разликата от върха


Лудогорец не успя да победи Славия и увеличи разликата от върха
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4797 0

Лудогорец и Славия не успяха да се победят в среща от 6-ия кръг на Първа лига. Двата тима завършиха 0:0 на Националния стадион "Васил Левски". Разградчани остават на трета позиция, но изостават с 5 точки от лидера Левски.

Разградчани трудно създаваха положения, като дори по-чистите такива бяха на сметката на "белите". Лудогорец бе почти изцяло с резервен състав, тъй като в четвъртък е реваншът от плейофите за влизане в групите на Лига Европа.  Шампионите имаха един единствен точен удар на Жоао Пауло след пряк свободен удар.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на стадион "Васил Левски" започна с минута мълчание в памет на жертвите от автомобилната катастрофа край Своге. Иначе началните минути на двубоя не предложиха нищо интересно, като в първите 10-ина минути "орлите" държаха повече топката, но без да се стигне до опасни ситуации. В 10' се стигна до разбъркване в наказателното на Славия след корнер, но отново без удар към вратата. 

В 18' Пауло центрира добре от корнер, но Швиерчок стреля неточно с глава. Минута по-късно Славчо Шоколаров се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на Лудогорец, шутът му бе неточен. В 30' извеждащ пас към Якуб Швиерчок в наказателното поле на Славия, но Георги Петков се оказа по-съобразителният.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първото по-опасно положение през втората част дойде в 55' - Жоао Пауло изпълни пряк свободен удар опасно, но Петков отрази удара и отново показа страхотен рефлекс.

В 62' пък Галин Иванов можеше да изведе "белите" напред. Той стреля малко пред наказателното поле, но ударът му мина над вратата. В 70' Славчо Шоколаров бе изведен точно пред Броун, но той стреля в тялото на стража, който успя и да отрази опасността.

ПРЕДИ МАЧА

Двата тима играха за последно един срещу друг през юли, когато разградчани победиха и спечелиха Суперкупата на България. Сега обаче столичани се нуждаят от точки, тъй като имат само 7 в актива си от първите 5 кръга. Ако Георги Петков запише и една минута срещу Лудогорец, то той ще стане най-възрастният играч в цялата история на родния елит, тъй като днес е на точно 42 години и 164 дни и по този начин чупи рекорд на Йордан Филипов (42 години и 161 дни).

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутори, който вчера навърши 62 години, ще направи куп промени в своя състав днес заради реванша с Торпедо Кутаиси в Лига Европа. Поради тази причина срещу Славия в Първа лига той ще заложи на почти изцяло на резерви.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

СЛАВИЯ: Петков, Александров, Христов, Узунов, Иванов, Йомов, Велковски, Гамаков, Ангелов, Шоколаров, Карабельов

ЛУДОГОРЕЦ: Броун, Недялков, 5. Терзиев,  Форстър, Панов, Кампаняро, Горалски, Бакалов, Лукоки, Жоао Пауло, Шверчок

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички