Лудогорец не допусна грешка, победи Локо Пд в дебюта на Илиан Илиев


Лудогорец не допусна грешка, победи Локо Пд в дебюта на Илиан Илиев
Снимка: Иван Йочев

740 0

Лудогорец не допусна грешна стъпка по пътя за шампионската титла. Разградчани победиха с 2:0 Локомотив Пловдив на „Лудогорец Арена” и записаха 7-ма поредна победа в първенството. Двубоят бе дебют за Илиан Илиев начело на Локомотив.

Точни за "зелените" бяха Марселиньо и завърналият се след наказание Козмин Моци.

Домакините започнаха да атакуват още в първите минути, като записаха няколко не лоши атаки, никоя от тях обаче не доведе до нещо по-сериозно пред вратата на Локомотив.

В 20-та минута дойде първата добра възможност за „смърфовете”. След изпълнение на корнер, Александър Тунчев отбеляза от близка дистанция, но преди това Мартин Райнов игра с ръка при подаването към него. Затова и реферите отмениха попадението.

Само 2 минути след това обаче Лудогорец се възползва от колективна грешка на защитата на Локомотив и успя да открие резултата. Марселиньо излъга двама защитници и с плътен удар по земя отбеляза, но намесата на вратя на гостите Ел Харуби беше слаба.

В 28-та минута "смърфовете" изпуснаха златен шанс да изравнят. Новото попълнение на Локомотив Мансур Гай се измъкна зад защитата,след това преодоля и вратаря на Лудогорец и когато трябваше стреля, той не можа да уцели топката и я прати в аут. Малко след това нападателят получи контузия и бе заменен принудително.

За втори път през първото полувреме, след пропусната златна възможност за Локомотив, секунди след това разградчани отбелязват. Първо Крум Стоянов се измъкна след грешка на Натанаел и стреля отляво на наказателното поле. Ударът му обаче излезе в аут. Минута след това Моци не сгреши и след асистенция на Марселиньо, удвои резултата.

Второто полувреме отново бе динамично като по-добрите възможности този път бяха на страната на пловдивчани. Още в 49-та минута Стефан Велев имаше възможността да върне едно попадание, но ударът му мина сантиметри над гредата.В рамките на по-малко от 6 минути Локомотив уцели 2 греди и отново малко не достигна да отбележат. От пряк свободен удар първо Емил Гъргоров нацели гредата, при добавката Мартин Райнов би с глава, но Стоянов изби. Топката обаче стигна пак до Бадема, чийто удар отново беше спасен от Стоянов. В 78-та минута и ударът на Димитър Велковски срещна гредата.

В последните минути на двубоя Светослав Дяков и Кишада също не съумяха да се разпишат и да направят резултата класически. Дяков беше в чиста позиция, но вместо гол записа в актива си греда, трета в срещата.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички