Лудогорец надхитри Судува и ще играе в групите на Лига Европа


Лудогорец надхитри Судува и ще играе в групите на Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6925 0

Отборът на Лудогорец стигна до ценно равенство 0:0 при гостуването си на Судува в Литва и с общ резултат 2:0 се класира за групите на Лига Европа.

Момчетата на Димитър Димитров - Херо се представиха много дисциплинирано в срещата, като дори имаха шанс да поведат през първото полувреме, но гредата спря шут на Абел Анисе.

Срещата в Литва стартира добре за Лудогорец, като българският тим бе този, който владееше топката в по-голямата част от първите 15 минути. Опасни положения пред двете врати обаче липсваха.

В 28' Джоди Лукоки проби добре от дясно и комбинира с Абел Анисе, чийто удар обаче срещна гредата на литовския тим.

Втората част започна равностойно, с битки в средата на терена. Липсваха обаче чистите голови положения. В 52' Браун направи първо спасяване в срещата, след като топката се отклони в Лаукжемиус при удар от разстояние. Вратарят на шампионите обаче успя да се ориентира и успокои играта.

В 58' домакините трябваше да останат с човек по-малко, след като Керла извърши грубо нарушение срещу Мисиджан, а вече имаше жълт картон, но главният съдия в срещата спести изгонването на централния бранител.

10' преди края на срещата гостите бяха много близко до откриване на резултата. След центриране от корнер в наказателното поле на българския шампион се стигна до голямо разбъркване, но със сетни усилия защитниците в зелено изчистиха топката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

СУДУВА: 12. Кардум, 9. Лаукжемиус, 10. Керла, 11. Шврължуга, 13. Чведукас, 14. Манзоро, 15. Живанович, 16. Янушаускас, 17. Матулевчиус, 19. Славискас, 55. Янкаускас

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 32. Пластун, 6. Натанаел, 8. Лукас Саша, 12. Анисе, 18. Дяков, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 93. Мисиджан

Преди мача

Българският шампион Лудогорец продължава битката в европейските клубни турнири. Играчите на Димитър Димитров - Херо спечелиха първата среща в Разград с 2:0 и сега ще търсят позитивен резултат, с който да влезнат в групите на Лига Европа.

Херо има няколко проблема в състава си, като Марселиньо и Козмин Моци са наказани за срещата. Всички останали играчи са на линия. 

По-рано този сезон шампионите на България вече имаха едно гостуване в Литва, като загубиха още първия си мач срещу Жалгирис с 2:1, но след това спечелиха у дома с 4:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички