Лудогорец набеляза румънски суперталант


Лудогорец набеляза румънски суперталант

3180 0

Лудогорец вече е готов със списъка си за зимната селекция. Спортно-техническият щаб на шампионите ще търси футболисти на два поста, които трябва да бъдат взети при всички положения. Това са външен полузащитник и централен бранител. Шампионите искат да засилят конкуренцията именно в тези зони, където имат колебания от началото на сезона.

Според "7 дни спорт" един от набелязаните е румънецът Козмин Матей. Халфът на Динамо (Букурещ) е считан за един от най-талантливите футболисти в Румъния, след като е сред водещите играчи на тима от Букурещ.

23-годишният Матей играе като крило или атакуващ полузащитник, но най-добре се чувства на фланга. Той беше в полезрението и на друг български отбор - Ботев (Пловдив). Пловдивчани го искаха през лятото, но не успяха да се преборят за подписа му. Лудогорец пък се нуждае от още един флангови футболист, след като разполага само с Мишо Александров, Дани Абало и Върджил Мисиджан в момента.

Козмин Матей се представя доста добре от началото на сезона. Той има 10 мача, 3 гола и 2 асистенции в шампионата на Румъния. "Кучетата" от Букурещ обаче са едва на 5-о място в класирането с актив от 19 точки - на 6 от лидера в подреждането Стяуа. Матей е оценяван на 2 млн. евро в момента, но може да бъде купен и доста по-евтино, след като сега Динамо е налегнат от финансова криза.

Наскоро халфът на румънците е бил гледан лично от спортния директор на Лудогорец Методи Томанов, който присъства на мач на Динамо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички