Лудогорец набеляза играчи от Холандия


Лудогорец набеляза играчи от Холандия

1050 0

Лудогорец е дал ход на зимната си селекция. Разградчани са започнали първи сондажи около привличането на приоритетите си в списъка с играчи.

Сред набелязаните са няколко имена от Холандия. Представители на шампионите бяха в страната преди месец, за да гледат мачове от Ередивизие и Ерстедивизие. По време на престоя си те са харесали двама флангови футболисти. На този етап обаче ръководството пази имената им в тайна, пише "Тема спорт".

Досега разградчани са привлекли трима от Ниската земя. Това са Мичел Бургзорг, Върджил Мисиджан и Йерун Луму. Първият акостира в тима през лятото на 2012 година, но така и не успя да се утвърди. Същата бе съдбата и на Луму, който бе изгонен през август тази година, само осем месеца след като Лудогорец плати 150 хиляди евро за правата му на Вилем II. Единственият, който успя да се наложи трайно в състава, е Върджил Мисиджан.

В списъка на шампионите за нови през зимата влиза и Александру Чипчиу от Стяуа. Румънецът бе харесан от клуба още по време на плейофите на Шампионската лига между двата тима. Тогава нападателят вкара гол в първия сблъсък в Букурещ и създаде доста проблеми на Моци и компания. Заради наказание обаче той не взе участие в реванша в София. След класирането в групите на Шампионската лига собственикът Кирил Домусчиев обяви, че е готов да купи Чипчиу. През последните месеци зелените са

следили под лупа изявите му във вътрешното първенство, както и в мачовете на Румъния с Унгария и Северна Ирландия. Досега през сезона 25-годишният футболист има 13 срещи и 3 гола в Лига 1.

Приоритет пред Лудогорец за зимната селекция е привличането на дясно крило и дефанзивен халф. Не е изключено в клуба да акостира и нов нападател, тъй като спортният щаб не е доволен от представянето на Юнес Хамза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички