Лудогорец е на 1/8-финал за Купата след пореден обрат


Лудогорец е на 1/8-финал за Купата след пореден обрат
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

4943 0

Лудогорец победи Несебър с 1:3 и вече е част от 1/8-финалите за Купата на България. По този начин разградчани последваха Левски и ЦСКА към следващата фаза на турнира. Българският шампион отново стигна до победата след обрат. Домакините поведоха в 25', но Пауло успя да изравни още преди края на полувремето. През втората част Терзиев и Лукоки оформиха крайния резултат.

Първата опасна ситуация дойде още в 8' за Лудогорец. Жоао Пауло направи пробив отдясно и от аулинията центрира, но ударът на Димо Бакалов бе отразен от стража на Несебър. В 19' отново Пацов показа високо ниво и отрази удар на Жоао Пауло, а 4 минути по-късно отново вратарят на домакините спаси отбора си след изстрел на Лукас Саша. 

В 25' при първата възможност за за Несебър футболистите се възползваха и изненадващо откриха резултата. След центриране от корнер Пюскюлю засече с глава, а Броун не успя да реагира - 1:0. В 36' Жоао Пауло пое топката, напредна и преодоля вратаря на Несебър. Повторението показа, че Жоао Пауло играе с ръка.

Лудогорец продължи да държи повече топката, но без да създават много опасности. В 57' Пауло се отличи с пропуск, а в 64' след разбъркване в наказателното поле Георги Терзиев нанесе атрактивен удар и макар с гръб намери очертанията на вратата за пълен обрат за българския шампион.

В 72' и Панов направи пропуск пред вратата на Несебър в едно от малкото положения за разградчани за втората част. Три минути преди края на срещата Лукоки се въпозлва от подаване в наказателното поле и увеличи преднината на 1:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Несебър: 33. Пацов, 18. Пюскюлю, 16. Дамянов, 2. Али, 32. Баев, 10. Димов, 3. Ташолов, 8. Михайлов, 14. Дросев, 20. Пехливанов, 19. Халил 

Лудогорец: 1. Броун, 3. Недялков, 25. Панов, 90. Форстър, 5. Терзиев, 8. Лукас Саша, 11. Махлангу, 10. Кампаняро, 7. Бакалов, 92. Лукоки, 37. Жоао Пауло

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички