Лудогорец доближи "Левски" само на точка


Лудогорец доближи "Левски" само на точка
Снимка: ludogorets.com

985 0

Лудогорец се доближи само на точка зад лидера в "А" група "Левски" след победа с 2:0 срещу Монтана в мач от 13-ия кръг на "А" група.

Успехът приближи тима от Разград само на точка зад лидера "Левски". 

Попаденията отбелязаха Джонатан Кафу във 2-ата минута и Клаудиу Кешеру в 75-ата, след асистенция на бразилеца. 

Само след 120 секунди игра килото на "орлите" Кафу напредна отдясно и се опита да намери свой съотборник в наказателното поле, но бранител на гостите изби. Топката обаче се върна при Кафу, който на празна врата опъна мрежата.

В 27-ата минута Марселиньо имаше добра възможност да увеличи аванса на домакинте, но от удобна позиция стреля право в ръцете на вратаря Христо Иванов. Минута по-късно Вандерсон пропусна да донесе комфортна преднина на своя тим.

В минутите до края на първата част шампионите продължиха да натиска, но така и не стигнаха до ново голово положение пред вратата на Монтана. В същото време гостите рядко минаваха центъра.

В 52-ата минута Иван Минчев пробва късмета си с изстрел отдалеч, който попадна право в обсега на Милан Борян.

В 60-ата минута Монтана можеше да изравни. Керчев сгреши в наказателното поле и топката попадна в Йордан Тодоров, който не успя да се възползва от подаръка на бранителя на разградчани.

Малко след това Натанаел проби по лявото крило и върна към Клаудио Кешеру, който стреля от 10 метра, но стражът Иванов показа завиден рефлекс и предотврати чист гол.

В 75-ата минута шампионите стигнаха до втори гол. Негов автор беше Клаудиу Кешеру, който се разписа за шести път от намалото на сезона след асистенция на един от най-добрите в мача Кафу.

Абел Анисе пропусна сам срещу вратаря на Монтана в 77-ата минута.

Минута преди края на редовното време Марселиньо не успя да вкара на празна врата. Техничарят прати топката над напречната греда, след центриране на резервата Джоди Лукоки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички