Лудогорец атакува групите на ШЛ без ас и с нова схема


Лудогорец атакува групите на ШЛ без ас и с нова схема

3802 0

Лудогорец ще започне похода си към групите на Шампионската лига без голмайстора си Клаудиу Кешеру, информира "Тема Спорт".

Румънският стрелец ще остане на пейката в домакинството на Младост Подгорица на 13 юли от 20:30 часа. 29-годишният нападател пропусна почти цялата подготовка на отбора в Австрия, което ще му коства място сред единайсетте на старта на сезона.

Лудогорец подава ръка на ЦСКА

Треньорът Георги Дерменджиев смята срещу черногорския шампион да заложи на схема с фалшива деветка. На върха на атаката по всяка вероятност ще започне Джонатан Кафу. Бразилецът бе използван в голяма част от контролите в тази роля и се представи на високо ниво. Той реализира пет попадения в спарингите, като вкара два пъти на първенеца на Грузия Динамо Тбилиси и по веднъж на Славия Прага, Динамо Киев и аматьорския Атлетик Куклен. Като цяло играта му се понрави на Дерменджиев и той неведнъж бе похвален за старанието си и головия си нюх. С този ход специалистът има по-голяма вариативност в атакуващ план. Така, ако нещата не потръгнат, ще може да включи Кешеру.

Решението на Дерменджиев да налага състав с фалшива деветка не е нещо ново за Лудогорец. Пловдивчанинът бе в щаба на Ивайло Петев, когато разградчани се доверяваха на Емил Гъргоров като централен нападател. Бадема първо бе временен вариант за позицията, но големите успехи, които отборът постигна, накараха треньорския екип да го превърне в постоянен избор за позицията.

Изнасянето на Кафу като централен нападател ще отвори място на десния фланг за Джоди Лукоки, който също показа добри неща в контролите. Отляво пък ще е Вандерсон, а в средата - голямата звезда Марселиньо.

От дошлите през лятото играчи единствено Игор Пластун ще получи веднага титулярно място. Украинецът ще излезе редом до Моци в центъра на отбраната.

Хосе Паломино най-вероятно ще е резерва, а Кампаняро въобще няма да получи картотека, тъй като има договор с Брагантино до 31 юли. Той ще бъде картотекиран в Европа, ако Лудогорец прескочи и третия квалификационен кръг.

Вчера Лудогорец игра контрола с втородивизионния Етър в Разград, а днес ще се изправи срещу новака в Първа лига Локо (ГО) от 20:00 часа отново на своя стадион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички