Локомотив Пловдив заслужи точката в Разград


Локомотив Пловдив заслужи точката в Разград
Снимка: БГНЕС

4250 0

Шампионът на България Лудогорец и Локомотив Пловдив не можаха да се победят в среща от третия кръг на Първа професионална лига, като срещата играна на "Разград Арена" завърши при резултат 0:0.

Георги Дерменджиев отново заложи на голяма част от резервните си и "орлите" не изглеждаха по обичайния начин. Те организираха едва 4 чисти голови положения, а в 8' на срещата Жоао Паоло изпусна дузпа след нарушение срещу него на Пламен Крумов. От своя страна "смърфовете" играха прибрано и разчитаха на контраатаки, каквито рядко им бяха позволявани.

След спечелената точка днес, момчетата на Войн Войнов се изкачиха на втората позиция с 5 точки, а шампионите са 5-ти с 4 пункта.

Срещата започна прекрасно за Лудогорец и още в 9' бе отсъдена дузпа за шампионите. Жоао Паоло проби в наказателното поле, а Пламен Крумов фаулира играча и последва сигнал. Зад топката застана фаулираният играч, но Илко Пиргос брилянтен рефлекс изби кълбото.

Още в 16' обаче Георги Дерменджиев трябваше да направи смяна. Джоди Лукоки получи травма в коляното, а на негово място се появи младият Светослав Ковачев.

До края на първата част двата тима изпуснаха по едно добро положение. Първо Марчев можеше да изведе "черно-белите" напред в резултата, но топката мина в страни от вратата. 5' преди края на първата част пък удар на Паоло полетя към вратата на Пиргов, но стражът изчисти уверено в корнер.

Втората част започна с надмощие на домакините, но първо голово положение дойде пред Локо. Димо Бакалов бе изведен от ляво в 54', но топката мина в страни от вратата. Само 2' по-късно Локомотив отново застраши вратата на Ренан, след като Крумов стреля от пряк свободен удар, но и този път кълбото не намери целта.

След 60' "орлите" наложиха пълен доминанс и пропуснаха две чисти положения в следващите 15'. В първата ситуация Кишада се освободи добре от противников футболист и центрира Мисиджан, който от пет метра, но в ръцете на Пиргов. При втората ситуация Лукас Саша изведе добре Кампаняро, който върна отлично към Кишада, но бразилецът, стреля високо над вратата.

В добавеното време на срещата Ковачев пропусна още едно положение, след като с глава стреля в аут след центриране от Мисиджан.

Преди мача

Отборът на Лудогорец разчиташе на резервните си играчи в мача с ЦСКА, за да запази титулярните играчи за първия мач с Апоел Беер Шева през седмицата. Момчетата на Георги Дерменджиев победиха с 1:0 "червените" на "Българска армия". Днес също "орлите" ще разчитат на втория състав в мача със "смърфовете".

Пловдивският тим от своя страна трудно събра група от 16 играчи, като капитанът Дани Кики е контузенн, а също и Димитър Везалов. Ивайло Марков пък е наказан след червения картон в мача с Левски.

Състави:

Лудогорец: Ренан, Василев, Лукас Саша, Пластун, Терзиев, Кампаняро, Анисе, Кишада, Лукоки, Мисиджан, Жоао Паоло

Локомотив Пловдив: Пиргов, Крумов, Николов, Бедиме, Велковски, Траянов, Пауло Серджио, Умарбаев, Бакалов, Мартинович, Марчев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички