Кокала приседна, но не задави Лудогорец


Кокала приседна, но не задави Лудогорец

13187 0

Лудогорец се върна към победите. Шампионите спечелиха с 3:1 срещу Хасково в първия мач от 12-ия кръг на "А" група. Едва около 800 зрители видяха как разградчани се изкачиха до втората позиция с 22 точки. Уплашеният Георги Дерменджиев заложи на титулярите си за да преодолее хасковлии, които са последни в класирането. През следващата седмица Лудогорец среща Базел в мач от Шампионската лига.

В първите минути се усети традиционният във футбола подем при отбори, които наскоро са сменили треньора си. Първият удар в мача бе на сметката на Хасково - при контраатака Владислав Узунов стреля в рамките на вратата, но не затрудни съименника си Стоянов.

Изненадващо или не, но Хасково поведе в 6-ата минута. Домакините загубиха топката при една атака и се оказаха крайно неподготвени за контранападението на Хасково. Емил Ангелов напредна през центъра на терена, намери Лозев, той стреля в гредата, топката се върна при Георги Коруджиев и резултатът стана 0:1.

За Лудогорец паузата явно не бе донесла нужната промяна и отборът продължаваше да буксува сериозно в играта си.

Марселиньо стреля безопасно в 8-ата минута, три по-късно домакините имаха отлична възможност, но от пряк-свободен удар от границата на наказателното поле Фабио Ешпиньо стреля в стената. Тези ситуации не притесниха Хасково и гостите се защитаваха умело, като дори си позволяваха да демонстрират техника и на два пъти направиха за смях българския участник в Шампионската лига.

В 14-ата минута Роман Безяк отправи хубав удар от воле след центриране на Брайън Ангуло, вратарят Пейков спаси. Козмин Моци създаде сам страхотна възможност и я пропиля в 16-ата минута, когато Роман Безяк му върна отлично топката, но румънецът заложи на силата, вместо на точността, и сгреши.

В средата на полувремето Роман Безяк направи брутален фаул за който можеше да бъде санкциониран и по-тежко от жълтия картон, който му показа Стефан Павлов. Голмайсторът Коруджиев също трябва да бъде благодарен, че не успя да закачи Брайън Ангуло при безумно влизане, още повече, че той вече имаше жълт картон.

В 35-ата минута Роман Безяк вкара, но бе отсъдена засада, каквато сякаш имаше. Времето напредваше, а нещата продължаваха да бъдат неприятни за шампионите.

И добре, че Хасково все пак е сред слабаците в "А" група, с шест поредни загуби, та Лудогорец успя да се измъкне. В 37-ата минута разградчани получиха правото да изпълнят фаул отдясно, след изпълнението му Козмин Моци създаде суматоха в наказателното поле, топката стигна до непокрития Марселиньо и той с точен удар изравни.

В 45-ата минута отново Моци спаси Лудогорец. След корнер той и Мартин Ковачев се дърпаха в наказателното поле, румънецът използва ситуацията и падна атрактивно, което бе достатъчно за съдията да отсъди дузпа. Защитникът се нагърби с изпълнението и матира Боян Пейков - 2:1.

Лудогорец се успокои съвсем в 51-ата минута. Фабио Ешпиньо центрира от корнер, защитниците на гостите изчистиха на крака на Дани Абало и той с мощен удар реализира за 3:1.

Марселиньо засече над вратата прострелно подаване на Ангуло, което вещаеше голова опасност. 

В 78-ата минута Хасково пропусна втори гол, когато Емил Ангелов от отлична позиция прати топката над вратата и веднага след това бе заменен от Джихат Кямил.

В 85-ата минута Михаил Александров направи нов пропуск за Лудогорец, за да остане крайният резултат 3:1. За това спомогна и неточен удар на Върджил Мисиджан в последните секунди, профучал малко над вратата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички