Желан от Лудогорец провали трансфера на "орел" в Лига 1


Желан от Лудогорец провали трансфера на "орел" в Лига 1
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1349 0

Елитният френски Брест е проявявал интерес към плеймейкъра на Лудогорец Доминик Янков, информира "RMC Sport". От клуба, който се намира на 13-о място в Лига 1, са пратили официлно запитване за българския национал и са разговаряли с представители на "орлите" до късно вчера. До сделка обаче така и не се стигна, като причините за това засега са неясни.

Една от спряганите такива е завишената трансферна цена на младока. Колко са поискали Лудогорец за 21-годишния футболист не става ясно, но според transfermarkt.com той струва 1,3 милиона евро. Вестник "Тема спорт" пък съобщава, че едно от предложенията на французите е да вземат Янков под наем до края на сезона с опция за закупуването му.

В края на януарския трансферен прозорец Брест е бил в търсене на заместник на Роман Февр, който премина в Олимпик Лион. Другият вариант за тях е бил 29-годишният Юсеф Белаили, който в крайна сметка е бил предпочетен, тъй като е излязъл без пари на французите. Алжирският национал, който стана свободен агент, е бил вариант за подсилване и на Лудогорец, но е избрал Брест.

През есенния полусезон Доминик Янков изигра 18 шампионатни мача, в които вкара 2 пъти. Той се разви изключително много в последните година-две. Добрите му изяви накараха и Канада да го пожелае за свой национал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички