Иван Вуцов: Лудогорец да играе без страх на "Бернабеу", иначе - разгром!


Иван Вуцов: Лудогорец да играе без страх на "Бернабеу", иначе - разгром!

2453 0

Предстоящият на Лудогорец мач с Реал в Мадрид, който ще е и последният им от груповата фаза на Шампионска лига, трябва да бъде изигран без страх, иначе ще стане разгром. Но "орлите" вече показаха, че играят качествен футбол и затвърдиха доброто си представяне при 2:2 с Ливърпул в сряда вечер.

Мнението е на големия бивш футболист и треньор Иван Вуцов, който води "Левски" на "Сантяго Бернабеу" в мач от 1/16-финалите за КЕШ през есента на 1979 г. Тогава "сините" губят с 0:2, като преди това в София падат с 0:1. Мачът остава в историята и с това, че една от звездите на мадридския тим Ули Щилике влиза грубо на Бранко Кочев и му чупи крака.

"Дотук в Лигата Лудогорец се представя много достойно, заслужава похвала, коментира Вуцов пред "България Днес". - Нищо че Ливърпул в момента не е във форма и не е онова страшилище от миналото, но е отбор с история и успехи, с който всички се съобразяват. Жалко, че нашите допуснаха с лек гол да им поведат, иначе можеше този мач да бъде спечелен от тях. Важното и хубавото е, че след това намериха сили да се вдигнат, да се върнат в мача и да поддържат равновесие в играта".

За предстоящия двубой в Мадрид легендата не предвещава успех на Лудогорец.

"Няма шанс! Абсурд е да се мисли, че срещу най-добрия в света в момента отбор могат да постигнат победа. Точката дори би била чудо, макар Реал вече да си е осигурил първото място в групата. Това е отбор, който не си позволява да се отпуска, да играе разсеяно или да подценява съперника. А някой ако си мисли, че ще направят подарък на българския тим, за да може при победа на Базел нашите да станат трети, много, ама много се лъже", твърди Вуцов.

Шансът за футболист в български отбор да играе на стадион "Сантяго Бернабеу" е веднъж в живота и футболистите на Лудогорец са длъжни да се представят достойно, според "синята" легенда.

"Нашите трябва да си играят играта, както беше в Ливърпул и на стадион "Васил Левски". Съветът ми към тях е да имат респект към съперника, но да не изпитват страх. Уплашат ли се или да вземат да се затворят, това ще доведе до разгром. Да играят пък каквото стане. Когато аз водех "Левски" и играхме в Мадрид, това ми беше най-важната задача - да накарам играчите ми да стъпят на терена в мача без притеснения. Ние тогава имахме отлични футболисти в състава и бях сигурен, че ще се представим достойно. Твърдя, че въпреки загубата, показахме силна игра", завършва футболният експерт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички