Голям или недообмислен трансфер? Лудогорец привлича капитана на Лас Палмас


Голям или недообмислен трансфер? Лудогорец привлича капитана на Лас Палмас
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

5066 0

Ръководството на Лудогорец работи усърдно по селекцията на отбора по време на зимния трансферен прозорец. Разградчани вече имат набелязани играчи, а единият от тях е от Ла Лига.

Кой е той?

Става въпрос за един от капитаните на Лас Палмас - Нике Мфулу, за когото местното издание "La Provincia" съобщава, че много скоро може да се раздели с настоящия си клуб.

От информацията става ясно, че 29-годишният дефанзивен полузащитник е зорко следен от "орлите", които дори са готови да изпратят официална оферта за правата му.

И тук започват проблемите

Родният гранд среща голяма конкуренция от страна на други испански клубове, а и не само. Еспаньол, който бива считан за големия фаворит, Реал Сарагоса и тимове от Турция са сред заинтересованите от ситуацията с Мфулу.

Освен това, роденият във Франция играч е част от раширения състав на ДР Конго за Купата на африканските нации. Ако той вземе участие в турнира, няма да бъде на разположение за евентуалния си нов клуб в началото на новата година.

На фона на всичко това самият футболист е заявил, че предпочита да остане в Испания. Неговият договор с Лас Палмас бе подновен наскоро, той изтича през 2025-а година, но е малко вероятно да бъде изпълнен. 

Друг проблем е и колебливата му форма през настоящия сезон. Мфулу има на сметката си изиграни едва 7 мача във всички турнири. Част от кампанията той пропусна поради контузия, но през повечето време просто бе закотвен на резервната скамейка.

А същевременно клуб от Бундеслигата пожела звезда на разградчани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички