Гол от засада и автогол пратиха Лудогорец на върха в Първа лига


Гол от засада и автогол пратиха Лудогорец на върха в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3869 0

Българският шампион Лудогорец постигна трудна победа над Ботев Враца с резултат 2:1 в мач от 13-ия кръг на Първа лига. "Орлите" стигнаха до успеха след автогол и гол от засада, която не бе отчетена от страничния съдия.

Шампионите стартираха силно срещата и още във втората минута можеха да вкарат гол, но удар на Каули бе брилянтно спасен от Костов. В 16' Лудогорец излезе напред в резултата, след като Жордан Икоко опита да центрира в наказателното поле, а Венцислав Керчев си отбеляза автогол.

Само четири минути по-късно гостите възстановиха равенството. Баджи допусна грешка в наказателното поле, което позволи на Петър Атанасов да му отнеме топката и да подаде към Педро Лагоа, който вкара в мрежата на Владо Стоянов.

Десетина минути по-късно "орлите" отново поведоха. След центриране от фаул Жозуе Са успя да засече с глава, за да вкара топката в мрежата. От повторенията се видя, че бранителят е в засада, но това не беше отчетено от страничния арбитър.

С победата Лудогорец оглави класирането в Първа лига с актив от 29 точки, задминавайки Локомотив Пловдив, който е и с мач повече. Ботев Враца пък заема осма позиция с 15 пункта.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 27. Стоянов, 3. Недялков, 5. Терзиев, 32. Са, 22. Икоко, 25. Баджи, 64. Янков, 13. Чибота, 10. Ману, 95. Каули, 28. Кешерю

Ботев Враца: 33. Костов, 81. Зехиров, 5. Добрев, 37. Керчев, 14. Буров, 18. Миланов. 21. Костадинов, 28. Златински, 8. Лагоа, 9. Генов, 10. Атанасов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички