Гочето: Рибейро трудно ще надскочи българската летва


Гочето: Рибейро трудно ще надскочи българската летва
Снимка: БГНЕС

1738 0

Българският треньор и футболен специалист Георги Василев-Гочето даде своето мнение за новопривлечения от Лудогорец старши треньор Бруно Рибейро пред "Меридиан мач".

Ще се справи ли Бруно Рибейро в Лудогорец?

- За самото решение да бъде назначен Рибейро има само един коментар - "Който плаща, той поръчва музиката". Ясно е, че това си е еднолично решение на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. Той го взима, той си носи и цялата отговорност. Сигурно е, че на Рибейро ще му е много трудно. Практиката показва, че чужденците мъчно се адаптират в нашата действителност. Доколкото разбирам, целият щаб ще му е от чужденци, но в него ще има и хора, които отдавна са в България и ще му помогнат по-бързо да свикне с обстановката.

На мен като български треньор ми се иска тук да работят българи. А и всички успехи на Лудогорец досега бяха постигнати от български треньори. Летвата пред Рибейро е вдигната много високо и ще му е много трудно да я надскочи. Във вътрешното първенство Лудогорец отново няма да има проблеми, въпросът е дали ще надградят в Европа.

Очаквате ли промени в стила на игра на отбора?

- Това 100% ще зависи от неговата футболна философия. Като схема на игра не очаквам големи изненади. Ще се придържа към познати в Европа схеми. Със сигурност Рибейро ще се опита да внесе и нещо свое в стила на игра на отбора. Не познавам обаче неговата футболна философия и не мога да кажа какво ще бъде то.

Трябваше ли според вас да бъде освободен Георги Дерменджиев?

- Кирил Домусчиев създаде такава традиция в Лудогорец. След всеки успех да сменя треньора. Явно решава, че треньорът се е изчерпал и няма какво повече да даде. засега такъв подход му носи успех.

От какви нови играчи се нуждаят шампионите?

- Много е важно дали Кайсара ще остане. След като взеха Борян, вече имат двама добри вратари и на този пост няма да взимат. Със сигурност ще трябва да намерят заместници на Безяк и Абало, ана Ешпиньо вече намериха, взимайки Лукас Саша. Евентуално може да купят и още един централен защитник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички