Фенът на Лудогорец, полял с вода Костов в Разград, не е случаен човек


Фенът на Лудогорец, полял с вода Костов в Разград, не е случаен човек
Снимка: БГНЕС

1404 0

Фенът на “Лудогорец”, излял чаша вода върху треньора на “Ботев” (Пд) Николай Костов, се оказа общински съветник. Това е Божинел Христов от сдружение “Кауза Разград”.

Фенът от градската управа е точно зад треньорската скамейка на гостите. При излизането на Костов за второто полувреме съветникът, който е в компанията на друг човек, полива треньора. Костов се вбесява и избухва.

В пререканията се намесва и още един човек от трибуните. Интересното в случая е, че полицията в Разград образува проверка за футболно хулиганство, която трябва да стигне до общинския съветник от Разград.

В бюлетина на ОДМВР-Разград, инцидентът е описан общо без споменаване нито на потърпевш, нито на извършител. Случаят е формулиран като “непристойна проява от страна на зрители, случила се около 22 ч на 6 август на стадион “Лудогорец Арена”.”

Участниците обаче ясно се видяха и от телевизионното предаване на мача. Предвидените санкции за подобни инциденти в Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия са от 200 до 500 лв. глоба или задържане между 10 и 15 дни.

Може да се наложи и забрана за посещение на мачове. Съдът в Разград рядко налага наказания по този закон за местни фенове. Най-строгите санкции досега са две по 500 лева. Първата е от дебютния сезон на “Лудогорец” в “А” група - за хвърляне на пакетче семки към терена.

Втората е от преди година за наплюване на футболист на гостите.

Източник: 24 часа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички