Ето кои са перлите на "А" група и къде в Европа ги искат


Ето кои са перлите на "А" група и къде в Европа ги искат

4100 0

Пред разгара на зимния трансферен прозорец сме и "А" група като че ли повече от всякога е обект на интерес от страна на чуждите първенства. В Украйна направиха обзор на най-интересните играчи от родния шампионат, които могат да се отправят към някои украински клубове, а защо не и в първенствата от Топ 5 в Европа.

Впечатление прави, че сред тях най-много представители имат... ЦСКА и Лудогорец.

1. Георги Китанов - посочено е, че вратарят е считан за един от най-добрите на своя пост и очевидно няма да спира дотук в развитието си. Въпреки че отборът му не е сред най-добрите за сезона, същото не може да се каже за играча. Според EURO.com.ua вървят слухове, че Китанов скоро може да премине в Левски или ЦСКА, а интерес към него има и зад граница.

2. Серджиу Буш - посочва се като едно от откритията на сезона в "А" група, като се изтъкват неговите 10 гола в 19 мача за ЦСКА. Твърди се, че интерес към румънеца има от Украйна, наред с Турция и Италия.

3. Антон Карачанаков - През този сезон се е борил, за да впечатли ако не клубове от Топ 5 на Европа, то поне средняците. Представители на гръцкия, руския и турския шампионат са бнаблюдавали крилото на "червените", твърдят колегите. С много добър футбол и с 4-те си гола в 15 мача и 5 асистенции Карачанаков бил опитвал да се уреди в по-силен шампионат, твърди анализаторът на изданието.

4. Георги Терзиев - най-популярният в момента от всички играчи в България, така го определя изданието от Украйна. Терзиев не само че бе повикан в националния отбор, ами и се прояви добре в Шампионската лига. Защитникът изигра 4 мача в най-престижния европейски клубен турнир и вкара един гол - на Ливърпул. От него се интересуват италианският Лацио, както и триото от Висшата лига Астън Вила, Уест Хем и Лестър.

5. Истинската звезда в българското първенство обаче е 21-годишното крило на Лудогорец Върджил Мисиджан. Неговият трансфер от Холандия в България не се оказа крачка назад, както се очакваше. Сега към играча сериозен интерес проявяват клубове от руското първенство, от България, от Холандия и грандове. Но Мисиджан не бърза да бяга от България. Все пак тук му се удаде да сбъдне мечтата си и да играе в Шампионска лига. Лудогорец, който попадна в "Групата на смъртта" заедно с Реал (Мадрид), Ливърпул и Базел, не се изложи и не стана боксова круша, противно на очакванията. Не без помощта на Мисиджан.

6. Божидар Краев - На младото дарование на "Левски" му предричат светло бъдеще. На 17 години, халфът е основен играч на най-титулувания клуб и футболист на юношеския национален отбор. Посочват го като най-талантливия възпитаник на школата на "Левски" и донякъде Краев оправдава това. Играейки като централен полузащитник, той с удоволствие преминава в атака. В 12 мача през този сезон той успя да вкара 3 гола и да даде 3 асистенции. Ако Краев продължи да прогресира, трансферът му в топшампионат изглежда неизбежен.

7. Стефан Велков - Ако за Краев се твърди, че е бъдещата звезда на българския футбол, то защитникът на Славия вече се явява такъв за отбора си. Велков е само на 18 години, но вече е в полезрението на половин Европа. Интерес към таланта имат Рома, Удинезе, Тотнъм, Динамо (Киев), и това не е пълният списък. Този сезон интересът към Велков поутихна, тъй като той се контузи. Това обаче не отрича факта, че той е лидер на младежкия отбор на страната си и кандидат за мъжкия национален отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички