Еспаньол пожела звезда на Лудогорец


Еспаньол пожела звезда на Лудогорец

1683 0

Еспаньол се цели в звездата на Лудогорец Дани Абало и ще се опита да го привлече още през януари, твърди вестник "България Днес". Скаути на испанския тим ще наблюдават нападателя на "орлите" утре срещу Реал (Мадрид). Това ще бъде последният двубой на Лудогорец в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Интересът към Абало не е заявен официално. Това е нормална практика в лудото надцакване на трансферния пазар. Сделките се планират внимателно и ще зависят от различни фактори. Затова много се държи офертите към ключови футболисти да се пазят в тайна, колкото е възможно по-дълго.

"Единственото, което мога да кажа по отношение мача Реал - Лудогорец, е, че сме поканили мениджъри, които работят в някои от водещите първенства в Европа" - каза пред "България Днес" Стефан Славков, агент в компанията на Лъчезар Танев. - Двубой на "Сантяго Бернабеу" винаги е магнит за водещите футболни скаути. На този етап не мога да коментирам конкретни имена на футболисти, които ще бъдат специално наблюдавани. Лъчезар Танев със сигурност ще бъде на трибуните с доста от своите партньори."

Еспаньол определено се нуждае от играч като Дани Абало, защото тимът не се представя добре в първенството. След 1:5 от Барселона в каталунското дерби момчетата на треньора Серхио Гонсалес се намират на 12-о място в Примера. Отборът на "Еспаньол" има само 14 точки и е вкарал 15 гола. В нападение се изявяват Серхио Гарсия, Кристиан Стуани и Фелипе Кайседо.

Цената на Абало расте. Допълнителен плюс е, е че Дани е местен. Няма нужда той тепърва да учи езика и да се адаптира към живота на Иберийския полуостров.

Всичко това е привлякло интерес и от страна на Атлетико (Мадрид). "Дюшекчиите" са шампиони на страната, но нямат възможност да харчат огромни суми за футболисти, както го правят Реал и Барселона. Треньорът Диего Симеоне се раздели през лятото с голямата си звезда Диего Коща, който пое в посока Челси.

Със сигурност на Абало ще му бъде много по-трудно да се пребори за титулярно място на "Винсенте Калдерон", отколкото в Еспаньол. В нападението на Атлетико блестят Марио Манджукич, Раул Хименес и Антоан Гризман. Шампионите са нанизали 27 гола в 14 мача и са на трето място в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички