Емил Спасов: Лудогорец има шанс за равенство с Реал (Мадрид)


Емил Спасов: Лудогорец има шанс за равенство с Реал (Мадрид)

3149 0

"Изпуснах да вкарам на "Реал" при гостуването ни с Левски на стадион "Сантяго Бернабеу" и до днес ме е яд." Откровението е на бившия нападател на "сините" Емил Спасов, който е в състава по време на двата мача от 1/16-финала за КЕШ през 1979 година.

"И тогава, и сега "Реал" си е голям отбор, но ние преди 35 години бяхме равностойни с тях - твърди някогашният любимец на "сините" фенове пред "България Днес". - По онова време нямаше много чужденци в отборите. В Реал беше германецът Ули Щилике, национал на страната си, а у нас бе абсурд да имаме футболист от друга държава. Точно по това време треньорът ни Иван Вуцов започваше смяна на поколенията, както се правеше тогава, и аз на 23 години се оказах един от играчите с най-много опит. Само това ни попречи да се представим по-достойно срещу испанците и да вземем победа на "Герена" Ако бяхме със състава, с който спечелихме предния сезон титлата и тогавашната Купа на съветската армия, може би щеше да е друг резултатът."

Като един вид бонус за Левски в края на 70-те години на миналия век е, че е запознат с испанския стил на игра, казва още Спасов.

"През 70-те ходехме почти всяко лято на турнири в Испания и бяхме играли с много от техните отбори. Уважаваха ни, защото бяхме силни. Дори имаме финал на един такъв турнир срещу Фламенко на Зико. Тогава не даваха мачове от чужбина по телевизията, нямаше и това разузнаване на съперника, както е сега. Дори срещу Реал тогава излязохме да играем нашата си игра и мисля, че ни се получи - бяхме равностойни. А и е забавно да се играе срещу такъв съперник. Страх от тях нямахме, макар в състава им да бяха големи имена", спомня си бившият голаджия.

Него още го е яд за пропуска в Мадрид. "Бяха ни казали, че теренът на "Бернабеу" е много мек, а тревата висока, и си сложихме дълги бутони на обувките. При 0:0 излязох сам срещу вратаря при една контраатака и тъкмо да ритна топката, бутоните ми се забиха в земята и вместо да вкарам, се спънах. Яд ме е, защото мачът можеше да тръгне в друга посока, а вместо това паднахме с 0:2", връща времето Спасов.

За Лудогорец ще е доста трудно да играе срещу Реал след две седмици, но при добро стечение на обстоятелствата равенството на стадион "Васил Левски" не би било невъзможно според Емо Спасов.

"Видя се срещу Ливърпул", че нашият тим играе освободено и без притеснения. Но трябва да знаят, че големите отбори не прощават и малките грешки, заради каквато Лудогорец загуби на "Анфийлд", предупреждава легендата на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички