Едно полувреме стигна на Лудогорец за бой над Черно море


Едно полувреме стигна на Лудогорец за бой над Черно море
Снимка: БГНЕС

1733 0

Шампионът Лудогорец стигна до поредната си победа през този сезон в Първа лига. Поредната жертва на "орлите" беше Черно море, като в Разград гостите стигнаха само до почетен гол и загуба с 3:1.

Въпреки че не показа най-доброто от себе се, родният шампион сравнително лесно се наложи над варненци, след като по един гол вкараха триото атакуващи полузащитници - Марселиньо, Мисиджан и Вандерсон. Почетният гол за гостите беше дело на Дани Кики, който се разписа за 2:1.

Мачът започна доста динамично, като двата тима създадоха по една опасност. В осмата минута българският шампион излезе напред в резултата. Клаудио Кешерю овладя и върна към Абел Анисе, който се опита да отправи изстрел, но вместо към вратата топката се насочи към Марселиньо и Вандерсон, който се намираха в наказателното поле. Марселиньо прескочи кълбото и заблуди играч на "моряците". Вандерсон разгада намерението на своя съотборник, пое и опъна мрежата с топовен шут за 1:0.

В 15-ата минута "орлите" матираха своя опонент с показна атака. Кешерю изведе Мисиджан на скорост, който с едно докосване центрира успоредно на голлинията към въръхлитащия на скорост Марселиньо. Бразилецът се хвърли и от въздуха засече за 2:0. В 30-ата минута Фунду напредна мощно и премина през двама играчи на Лудогорец, но слабият му удар стана лесна плачка на Броун.

В 32-ата минута Дани Кики намали с красиво пападение след прецизен изстрел в далъчния ъгъл. При попадението за пореден път с меко казано колеблива изява се отличи Натанаел, който се намира в ужасяваща форма. Това е и причината всички опасности за Лудогорец да идват от неговата страна.

В 41-ата минута Лудогорец успя да си осигури комфортна преднина. Вандерсон подаде към Кешерю в наказателното поле. Таранът се завъртя и стреля, но стражът на гостите Благой Макенджиев изби. При добавката Мисиджан не сбърка на празна врата за 3:1.

През първото полувреме, при резултат 2:0 на Лудогорец, Натанаел събори Ндонгала в наказателното поле, но съдията не даде дузпа, въпреки че имаше нарушение.

В 65-ата минута Вандерсон пропусна сам срещу вратаря.

В 79-ата минута Горолски излезе на удобна позиция и пробва късмета си, но силният му удар профуча на сантилентри от левия стълб.

Черно море отговори с бърза атака и последвал шут на Фенуш, който бе избит от Броун.

Малко преди края на мача Горалски направи нов пропуск.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички