Дързък Черно море не спря Лудогорец за рекордната 12-а поредна победа


Дързък Черно море не спря Лудогорец за рекордната 12-а поредна победа
Снимка: БГНЕС

1599 0

Лудогорец записа трудна победа над Черно море у дома, като се наложи с 2:1. Това бе рекордна 12-а поредна победа за разграчани в първенството - постижение, което отборът не познаваше досега. С него "зелените" отново дръпнаха с 14 точки на втория "Левски".
Изпадналият в дупка варненски тим обаче показа добро лице и може да съжалява, че не си тръгна с точка от Разград.

Вандерсон откри за шампионите в 9-ата минута, а в 31-ата Георги Илиев възстанови равенството, след грешка на Витиня. Победният гол падна в 72-ата минута, след като от дузпа се разписа Клаудиу Кешеру. През първата част обаче реферът можеше да даде 11-метров наказателен удар и на гостите, но замълча.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец не остави съмнения какво ще търси в тази среща като резултат и успя да открие още в 9-ата минута. Тогава след отлична атака на домакините Кафу получи хубаво подаване. Той комбинира с Лукас Саша, който видя включилия се Вандерсон и му подаде, а бразилецът не остави никакъв шанс на Георги Китанов, разписвайки се за 1:0.

Преди това Венци Керчев можеше да направи подарък на гостите, след като при опит да върне топката към Владо Стоянов дебнещият Курьор едва не му отне топката. Все пак младокът поправи грешката си. В 19-ата минута възникна дискусионна ситуация пред вратата на разградчани - Бакари отправи удар, а Венци Керчев спря топката с ръка. Реферът обаче не видя причина да отсъди дузпа.

Минута по-късно Лудогорец можеше да поведе с 2:0, след като играч на "моряците" загуби топката и тя попадна у Кешеру. Румънецът обаче, останал сам срещу вратаря, стреля разочароващо над вратата.

Изненадващо, но Черно море успя да се върне в мача в 31-ата минута, след ужасна грешка на Витиня. Бранителят прати топката на крака на Жоро Илиев, а опитният футболист с едно докосване стреля успешно в опразнената врата на Лудогорец за 1:1. До края лидерът в "А" група натисна съперника, но не успя да си върне преднината.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Варна започнаха по-активно след почивката и можеха да стигнат до пълен обрат в двубоя, след като в 49-ата минута страхотен шанс се откри пред Бакари. Ударът му обаче мина над вратата. Малко след това Бакари бе изведен сам срещу Стоянов, но стреля слабо и вратарят улови.

Отличен шанс се откри за гостите в 65-ата минута, от статично положение. Матиас Курьор обаче се размина с топката в наказателното поле на Лудогорец. При последвалият нов корнер Илиев прати топката на Траянов, но той стреля на сантиметри над вратата.

Въпреки видимото предимство на Черно море в тази част от двубоя, Лудогорец все пак успя да възстанови преднината си в 72-ата минута от дузпа. Тя бе отсъдена за фаул в наказателното поле на Пламен Николов срещу Вандерсон. От бялата точка точен бе Клаудиу Кешеру, който хладнокръвно излъга Китанов. Това бе 13-и гол за румънеца в първенството през сезона.

Чудесен шанс на Черно море да си тръгне с точка от Разград се откри в 88-ата минута. След изпълнение на корнер топката стигна до Симеон Райков, той стреля, но топката се отби в тялото на Керчев и се върна при него. Крилото пробва повторен изстрел, достатъчно нсилен, но все пак неточен и положението бе пропиляно.

СТАТИСТИКА

Лудогорец - Черно море 1:1

1:0 Вандерсон 9'

1:1 Г. Илиев 31'

Мач от 29-и кръг на "А" група

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Стоянов, 77. Витиня, 55. Терзиев, 27. Керчев, 88. Вандерсон, 18. Дяков, 8. Саша, 6. Натанаел, 28. Кешеру, 22. Кафу, 84. Марселиньо

Треньор:Георги Дерменджиев

ЧЕРНО МОРЕ:  33. Китанов, 4. Венков, 55. Стойчев, 15. Траянов, 22. Николов, 70. Еуженио, 3. Горгиев, 84. Паланков, 21. Илиев, 19. Курьор, 9. Бакари

Треньор: Никола Спасов

Съдия: Владимир Вълков

Стадион "Лудогорец Арена", Разград

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички