"Дъжд" от брилянтни голове удави ЦСКА 1948, Лудогорец е на 1/2 финал за Купата (ВИДЕО)


"Дъжд" от брилянтни голове удави ЦСКА 1948, Лудогорец е на 1/2 финал за Купата (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3588 0

Лудогорец продължава победния си поход и за Купата на България. "Орлите" са на 1/2 финал след много хубава игра и успех с 3:1 над ЦСКА 1948 в Разград.

Резултата на "Хювефарма Арена" в 17-ата минута откри Тодор Неделев. Секунди след началото на второто полувреме отново родният национал се разписа. Педриньо върна интригата в мача в 57-ата минута, но 9 минути преди края на редовните 90 Рик Джонатан сложи точка на спора.

Така Лудогорец е последният отбор, класирал се в предпоследния етап от турнира. Мигновено след двубоя става ясен следващият им опонент в надпреварата. Там дебнат ЦСКА, Ботев Пловдив и Хебър.

Лудогорец отстрани ЦСКА 1948 в Купата на България

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец можеше да поведе в резултата още 5-ата минута. Руан Секо опита да засече центрирана току пред погледа на Ганев топка. В последния момент обаче Раян Даскалов се намеси с решителен шпагат, изчиствайки в корнер.

5 минути по-късно гостите отговориха в първия си точен удар в мача. Педриньо го отправи, но опитът му бе твърде слаб, за да затрудни Симон Слуга.

Емил Виячки предотврати почти сигурен гол в 14-ата минута. Секо засече успоредно подаване на около метър от противниковата врата, но пак бе спрян.

ГОООЛ! Логичното все пак се случи в 17-ата минута на двубоя. Тодор Неделев получи шанс да изпълни пряк свободен удар на около 2 метра от границата на наказателното поле. Легендата на Ботев Пловдив за пореден път демонстрира класата си от подобни положения и откри с хубав изстрел в горния ляв ъгъл.

ВИДЕО ОТ СТРАХОТНОТО ПОПАДЕНИЕ

Кайо Видал опита да удвои преднината на своя тим в 36-ата минута. Бразилецът финтира по много добър начин двама противникови играчи и от пеналтерията стреля. Ганев обаче се намеси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Само 22 секунди след подновяването на играта Тодор Неделев нанесе втори удар на своя съперник. С първото си докосване и от сериозна дистанция халфът отпрати силен шут по земя. Той се отби в крака на Виячки и се оплете в мрежата на гостите.

Руан Секо можеше да направи резултата класически. В 49-ата минута нападателят излезе очи в очи с Ганев, но опитът му за прехвърлящ удар намери лицето на стража.

Само секунди по-късно Видал проби отдясно, принуждавайки противниковия вратар да излезе, за да скъси дистанцията. Той бе преодолян с хубав успореден пас, който обаче не беше засечен от никого.

ГОООЛ! Трето много красиво попадение на "Хювефарма Арена" падна в 58-ата минута. Сон не успя да овладее подаване, подарявайки топката на Даскалов. Българинът продължи към Педриньо, който напредна и с мощен шут зад границата на наказателното поле направи 2:1.

Много добра възможност се откри пред "орлите" в 73-тата минута. Хубаво центриране отдясно стигна до Нареси, който умело пропусна топката. Зад гърба му бяха няколко негови съотборници, но и Виячки, който изчисти току пред голлинията.

ГОООЛ! Лудогорец отново поведе с 2 гола разлика в 81-вата минута. Рик Джонатан бе изведен по страхотен начин зад гърба на противниковата защита. Той финтира Ганев и изпрати топката в мрежата на гостите за 3-ти път.

Лудогорец продължи да се забавлява на терена. В 86-ата минута, след прекрасна многоходова комбинация, Якуб Пьотровски подаде към излизащия на празна врата Дуа. Той обаче се размина на сантиметри от това да засече топката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Слуга, Алмейда, Пьотровски, Джонатан, Фон Витри, Сон, Вердон, Нареси, Видал, Неделев, Руан Секо;

ЦСКА 1948: Ганев, Божинов, Кантанхеде, Енрике, Карагерен, Василев, Фуртадо, Ценов, Даскалов, Виячки, Сердюк;

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец и ЦСКА 1948 вече се срещнаха един срещу друг само преди броени седмици, когато дадоха начало на пролетния полусезон в сблъсъка за Суперкупата на България. Двата тима не се победиха след 120 минути игра на 10 февруари, а "орлите" грабнаха отличието след изпълнение на дузпи на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Разградчани имат 5 успеха над столичани, 3 мача са завършили наравно, а в 2 случая победата е за "червените". Така успеваемостта на Лудогорец срещу този опонент е точно 50%.

Към момента в класирането за Първа лига Лудогорец се намира на първата позиция с актив от 48 точки - толкова, колкото има и вторият Черно море. ЦСКА 1948, от своя страна, е шести в таблицата с 37 пункта на своя сметка - 5 повече от седмия Локомотив Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички