Дунав шокира Лудогорец и прекъсна впечатляваща серия


Дунав шокира Лудогорец и прекъсна впечатляваща серия
Снимка: БГНЕС

2974 0

Лудгорец претърпя изненадващо поражение от Дунав с 0:1 в среща от 27-ия кръг на Първа професионална лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Самир Аясс в 41', с който гол се прекъсна и впечатляващия серия от от 24 мача без поражение за Лудогорец в шампионата.

Домакините владееха през цялото време инициативата, но така и не успяха да преодолеят гъстата защита на Дунав. Марселиньо записа още един слаб мач, а и липсата на Светослав Дяков и Джонатан Кафу също се отрази. За последно "орлите" загубиха през август от Левски на "Герена", като това означава и първа загуба за тях на собствения им терен.

"Орлите" натиснаха в началните минути, но не успяха да създат по-опасно голово положение. Първият по-сериозен шанс дойде в 15', но Сисиньо изпусна от много изгодна позиция.

В 22' Вандерсон от опита удар от границата на наказателното поле, но вратарят изби в корнер. 5 минути след това домакините изпуснаха невероятна възможност. Клаудиу Кешеру стреля с глава след центриране на Сисиньо от фланга, но в гредата.

Лудогорец продължи да атакува вратата на Дунав и противно на всички очаквания русенци поведоха в края на полувремето. Това бе първата добра възможност за гостите и се възползваха.

Самир Аясс откри в полза на Дунав след центриране на Христофор Хубчев отляво. Аясс бе оставен непокрит и от няколко метра прати топката в мрежата на Ренан.

Очаквано и втората част започна с натиск на домакините.В 58' Кешеру подаде на Вандерсон в наказателното поле, но бразилецът меко казано разочарова и Сергей Антонов улови.

В 64' влезлият като резерва Жоао Паоло пропусна да изравни. След едно разбъркване топката стигна до него, но изстрелът му мина сантиметри встрани от вратата. 

Второто полувреме мина под пълното господство на терена, като Дунав се дръпна изцяло в защита, при това много добра. Русенци блокираха опитите на Лудогорец в наказателното поле. Такова положение имаше и в в 77' Джоди Лукоки получи топката зад защитата от Марселиньо, но стреля неточно в аут.

Преди мача

Преди мача разградчани са лидер в класирането с 67 точки, а Дунав е шести с 38.

В лагера на шампионите Георги Дерменджиев няма да може да разчита на контузените Владислав Стоянов и Светослав Дяков, a наказан е Джонатан Кафу.

Кадровите проблеми при русенци са много по-малко, като Веселин Великов няма да може да използва само Атанас Атанасов. Той е с травма.

Състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Натанаел, Сисиньо, Моци, Пластун, Кампаняро, Лукас Саша, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Кешеру

ДУНАВ: Антонов, Джалилов, Милчев, Марем, Хубчев, Патев, Аясс, Ненов, Карагерен, Костадинов, Мойеци

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички