Драма в последните минути, но Левски се пребори за точка в Разград


Драма в последните минути, но Левски се пребори за точка в Разград
Снимка: Официален сайт на Левски

5423 0

Левски и Лудогорец завършиха при резултата 2:2 в дербито на кръга на Първа лига. Попаденията за разградчани отбележи Кешеру в 4', а Аймен Белаид си отбелязаавтогол през втората част. Прохазка и Кабрал се разписаха за Левски. С тази точка "сините" вече имат 3 пункта преднина пред четвъртия Берое и им трябва една победа в следващите два мача, за да си осигурят бараж за място в Лига Европа.

През първото полувреме столичани не записаха добри минути и се оттеглиха с гол пасив след гол от дузпа на Кешеру. По-лошата новина от тази част бе жълтия картон на Давид Яблонски, заради който ще изпусне срещата с ЦСКА във вторник и по този начин Левски остава без двамата си централни защитници. Холмар Ейолфсон също е наказан заради натрупани жълти картони.

През втората част "сините" вдигнаха оборотите, а смяната на Станислав Костов с Ривалдиньо даде резултат. В 73' Прохазка изравни резултата, а точно когато гостите показаха по-добра игра, Белаид си отбеляза нелеп автогол. Две минути преди края сллед блестящи действия на Паулиньо, бразилецът асистира на Кабрал за 2:2. 

 ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да изтекат две минути от началото на срещата се стигна до опасно положение пред вратата на гостите. Вандерсон центрира към Кешеру, но Белаид в опита да изчисти нацели гредата. В 4' Кешеру откри резултата от дузпа, след като Давид Яблонски извърши нарушение срещу Натанаел. В 11' "сините" организираха добра атака, но в наказателното поле отнеха топката на Обертан и предотврати опасността. 

В 25' Кешеру вкара след грешка на Божидар Митрев, който изпусна топката, но съдията отсъди нарушение срещу вратаря и голът не бе зачетен. В 33' Прохазка напредна отляво, подаде си двойно с Обертан, а след това комбинира с Костов, но ударът му мина покрай вратата. В 43' пък Кабрал проби отляво, крилото обаче не успя да се пребори с тримата бранители.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата опасна ситуация през втората част бе пред вратата на Митрев. Мисиджан засече подаване на Марселиньо, но ударът му мина встрани от вратата. В 59' Прохазка шутира пред наказателното поле, който прелетя до лявата греда. Гостите опитаха да натиснат съперника си в търсене на гол. Първо Обертан и Прохазка направиха хубава атака, като Роман пробва отново удар, но над напречната греда. В 66' Рошу пусна на Прохазка в наказателното поле, а той комбинира с Обертан. След няколко неуспешни опита топката попадна в Панайотов, чийто изстрел прелетя над вратата.

Малко след това "сините" имаха претенции за дузпа след нарушение срещу Иван Горанов, но Георги Кабаков подмина ситуацията, въпреки че бе на метър от положението. Повторенията показа, че нарушение в наказателното поле има.

В 73' "сините" стигнаха до изравнителен гол. Обертан овладя отляво, разигра с влезлия като резерва Ривалдиньо, а след това малко пусна към Прохазка, който засече за 1:1. В 84' обаче гостите претърпяха нов кошмар след автогол на Аймен Белаид. Защитникът опита да изчисти с глава топката, но вместо това я прати в собствената си врата, без около него да има играч на разградчани.

В 88' Левски отново изравни. Паулиньо получи топката с гръб, обърна се и с невероятни движения пусна към Кабрал, който прати топката в долния десен ъгъл.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Броун, Саша, Пластун, Моци, Натанаел, Кампаняро, Горалски, Марселиньо, Мисиджан, Вандерсон, Кешеру

Левски: Митрев, Найденов, Яблонски, Белаид, Горанов, Прохазка, Панайотов, Рошу, Кабрал, Обертан, Костов

ПРЕДИ МАЧА

Настроенията в двата лагера е коренно различно. Разградчани ще бъдат наградени със седмата си поредна шампионска титла, докато в Левски все още не са преглътнали разочарованието от загубената Купа. В петък Ботев (Пловдив) победи Берое, който е прекият конкурент на "сините" за третата позиция. 

При положение, че днес Левски успее да вземе три точки от Лудогорец, то ще дръпнат с 5 точки от заралии. Задачата пред столичани обаче няма да е никак лесна, тъй като ще са без голяма част от титулярите си. Делио Роси не може да използва контузения Милош Цветкович, а Жорди Гомес, Кали Тиам и Холмар Ейолфсон са наказани. Сержиу Буш пък не бе включен в групата. От другата страна пък домакините нямат проблеми и ще бъдат в оптимален състав. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички