Дяков: "Левски" и ЦСКА са нашите съперници за титлата


Дяков: "Левски" и ЦСКА са нашите съперници за титлата

868 0

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков разкри кои ще са основните съперници на разградчани през този сезон. Той отбеляза и силните страни на ЦСКА, който гостува на шампиона тази събота от 15:00 часа.

Светльо, не всеки ден се случва български отбор да играе така срещу един от водещите тимове в Англия...

- Да, направихме много добър мач и показахме, че сме на добро ниво.

Кое надделява - позитивният образ, който Лудогорец показа с играта си, или разочарованието, че бяхте на две минути от точка, а я загубихте?

- Истината е по средата, защото моя грешка лиши отбора от заслужена точка срещу Арсенал. Ние знаем, че сме силен отбор и не сме се съмнявали в нашите възможности, но ни е яд, че не взехме нещо.

Защо пое вината?

- Футболът е колективен спорт, но трябва да бъдем честни хора. Ако не бях направил грешка в последните минути, Арсенал нямаше как да ни победи. Така че се извинявам, че заради мен не се поздравихме поне с равенството. Не съм човек на 20 години, няма как да ми повлияе тази грешка, но аз провалих отбора и няма как да не поема отговорност.

Арсен Венгер предрече добро бъдеще за вашия отбор и сподели, че е изненадан от скоростта, която сте показали. Такива думи ласкаят ли ви?

- Разбира се, че е приятно, когато специалист от такъв ранг те похвали, и то напълно заслужено. Дори и в Англия показахме стойностен футбол и резултатът лъже (0:6). И в София бяхме на много добро ниво. Думите на Венгер са съвсем основателни. Много силен колектив сме и може би точно това носи успехите на отбора.

Треньорът ви Георги Дерменджиев заяви, че се учите от всеки мач в Шампионската лига, от загубата ли се учи повече?

- Факт. За нас това е огромно училище. Мачове с изключително силни отбори, където всяка грешка се наказва. Трудно се играе, но е много приятно да премериш сили с футболисти от световна класа.

Какво научи Лудогорец от мача с Арсенал?

- Със сигурност има много изводи, които можем да си извлечем. Много концентрирани бяхме като отбор, много бързи, помагахме си. Това са неща, които в такъв мач, ако не ги правиш, си обречен. Арсенал без кой знае колко положения ни вкара три гола и явно наказва и съвсем малките грешки.

Отправяме поглед към мача с ЦСКА. Психологическото изтощение със сигурност е голямо, как ще го преодолеете?

- Лудогорец е свикнал на сгъстен цикъл и поредица от мачове. Психическата умора ще е по-трудна за възстановяване, но не бива да ни е проблем. Има доста футболисти, които във всеки момент ще ни свършат работа.

Кои са достойнствата на ЦСКА, за които трябва да внимавате?

- ЦСКА е един от фаворитите в шампионата. ЦСКА е име, с което всеки трябва да се съобразява. Сега може би не са толкова добре сглобени като отбор, липсва им синхрон, но имат добри индивидуални изпълнители и това им е най-силното качество. Стигнахме до момент, в който Лудогорец е фаворит в такива мачове, но ЦСКА също има своите предимства и трябва да подходим много внимателно.

Това фаворизиране не е ли нож с две остриета? След мач в Шампионската лига със сигурност излизаш малко по-лежерно в първенството?

- Да, пренастройването е едно от трудните неща. А и все пак играем срещу ЦСКА, това не е кой да е отбор. Знаем какъв залог има срещата. Това да сме фаворити, сме си го постигнали ние. Няма нищо лошо да си в такава роля, стига да имаш самочувствие и класа.

Смяташ ли, че ЦСКА може да е претендент за титлата?

- Без да омаловажавам другите отбори, но ЦСКА и Левски са двата ни съперника за титлата. Те винаги са способни да са в борбата заради техния голям коз - публиката.

Източник: "Диема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички