Димо Момиров: Дузпата срещу Лудогорец бе адски пресилена


Димо Момиров: Дузпата срещу Лудогорец бе адски пресилена

1164 0

Бившият ни международен съдия Димо Момиров заяви, че дузпата за Стяуа в мача с Лудогорец е била пресилена.

Вратарят на "орлите" Владислав Стоянов отрази удара на Чипчиу, но румънците победиха с 1:0 с гол в 88-ата минута. Реваншът е на 27 август на Националния стадион "Васил Левски".

Пред "България Днес" Момиров обясни, че немският арбитър Феликс Брих е бил на лоша позиция в ситуацията, в която отсъди най-тежкото наказание във футбола. Бившият шеф на родните съдии добави, че германецът е осъзнал грешката си и затова не е вдигнал жълт картон на Йордан Минев.

"Адски пресилена дузпа, обяви той. - Реферът не беше застанал на добра позиция, от която да види добре ситуацията, и на това се дължи грешката му. Може би, след като я осъзна, компенсира, като не показа жълт картон на Минев. Иначе в тази ситуация е задължително да се вдигне жълт картон. Като цяло съдийството на Брих беше доста плахо. Има още накъде да се развива, за да му се дават наряди за по-важни мачове".

Момиров коментира и по-свободната игра, която немецът пусна по време на мача.

"Бяха спестени много картони. Реферът пускаше по-свободна игра, но може би инструкциите на УЕФА са били такива", добави бившият съдия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички