Дерменджиев: Равенство ще ни е полезно, но отиваме за победа


Дерменджиев: Равенство ще ни е полезно, но отиваме за победа

1139 0

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев поведе отбора със самочувствие и увереност към Базел днес. Утре вечер българският шампион излиза срещу швейцарския гранд във втория си мач с този съперник в Шампионска лига. Както е известно, първият двубой в София завърши с победа за Лудогорец (1:0).

"Дори да постигнем равен ще бъде добре, може да се окаже полезно, но не отиваме за реми. Отиваме да играем както ние искаме и да спечелим три точки. Ще бъде изкючително труден мач, защото и Базел знаят каква е цената на този мач. Естествено и публиката ще им помогне, но футболистите на Лудогорец са изиграли много такива мачове и мисля, че ще се справят. Това са мачове, които се играят силно тактически, много умно и нямат нищо общо с красивия футбол. Това са мачове за печелене на точки и класиране. Базел ще бъдат много напрегнати, но при нас психологическия ефект на напрежението също ще бъде висок. Знаете за какво става въпрос, при една победа отборът автоматично ще бъде класиран", коментира Дерменджиев на заминаване за Швейцария.

Специалистът е спокоен, че отсъствието на Йордан Минев заради наказание няма да повлияе на играта на неговия тим.

"Всички са добре, 21 картотекирани са на линия. Имаме достатъчно футболисти. Да, Минев ни донесе победата (в миналия мач), добър футболист от висока класа е, но мисля, че Ангуло ще се справи също", сподели той.

"Този кръг е важен не само за Лудогорец, а и за разпределението в групата и за 4-те отбора.Той ще даде много голяма яснота за класирането. Реал Мадрид ги слагам на първо място, но Ливърпул, Базел и ние сме в битка", каза още Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички