Дерменджиев: Отборите в ЛЕ са под нивото на Арсенал и ПСЖ, така че как да се страхуваме от тях?


Дерменджиев: Отборите в ЛЕ са под нивото на Арсенал и ПСЖ, така че как да се страхуваме от тях?
Снимка: Getty Images/Guliver

1412 0

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че ще борят докрай, за да стигнат възможно най-далеч в Лига Европа. "Винаги трябва да имаме цел, но ние винаги сме играли и ще гледаме да стигнем далеч в турнира".

"Домусчиев много обича футболистите, те са като негови синове. Целите идват една след други. Ще изчакаме жребия, готви ме програмата и следваме. Целта, която той каза още в съблекалнята е да надградим предстоящата успешна кампания в Лига Европа. Ние го имаме като цел и ще направим всичко възможно да го постигнем", така отговори Дерменджиев на въпрос какво е казал собственикът на тима на играчите. Най-голямото постижение на разградчани е достигане на 1/8-финал.

Относно възможните съперници, които може Лудогорец да срещне в ЛЕ: "Мисля, че те са под нивото и на Арсенал, и на ПСЖ, така че как да се страхуваме от такива отбори", категоричен бе наставникът. 

"Беше много важен мач за нас и сме горди, че постигнахме сами това, а не разичтахме на Базел и Арсенал. Още е рано, защото сме под емоция и не можем да направим равносметка. Мога да кажа обаче, че това  е най-силният сезон в историята на Лудогорец", заяви Дерменджиев пред Diema Sport.

Той заяви, че всеки мач за тях е урок и всичко се анализира, за може да се учи тимът и от загубите. "Дори един мач с Арсенал, който бе пагубен като резултат, но не и като игра, според мен. Взехме си поуките".

"За мен е гордост и чест да се срещна с такива треньори като Емери. Имах възможност да съм до него, когато бях на лагер във Валенсия, 10 дни неотлъчно, винаги има какво да се учи от такива треньори. И от него, и от Арсен Венгер". 

На запитване дали мачът с Цървена Звезда е бил ключов за постигнатия успех, Демренджиев отговори: "В началото на кампанията отборът бе малко неуверен, защото всички знаем какво се случи миналата година, но мач след мач добивахме все повече увереност".

Относно продажбата на играчи, треньорът заяви, че ще има нужда от футболистите си не само за европейските турнири, но и за първенството. Очакванията му са собствениците да се съобразят и с това при евентуален трансфер. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички