Дерменджиев: Лудогорец има сили за нещо голямо


Дерменджиев: Лудогорец има сили за нещо голямо

1231 0

"Лудогорец има силни футболисти, които могат да класират отбора в групите на Шампионската лига", каза пред "България Днес" Георги Дерменджиев, който вече е старши треньор на "орлите".

Предишният наставник Стойчо Стоев беше уволнен от собственика на клуба Кирил Домусчиев след нулево равенство с Партизан в третия предварителен кръг на най-силния европейски турнир. Дотогава Георги Дерменджиев работеше като наставник на отбора до 21 години.

"Със Стойчо си пожелахме успех един на друг - заяви Дерменджиев. - Той е изключително коректен човек. Отборът постигна много под негово ръководство. Не се нуждаем от нови попълнения, за да преследваме целите си. Гледаме смело към важния мач с Партизан в Белград. Трябва да изиграем двубоя изключително разумно. Както за нас, така и за съперника е нужен гол. Трябва да атакуваме, но не бива да оголваме защитата си и да оставяме възможности на сърбите да ни пробият. Силна тактическа дисциплина ще ни донесе успех.

Новият наставник на Лудогорец е доволен, че отборът му разполага с равностойни футболисти на всички постове и има дълга резервна скамейка.

"Нужно е да намерим добрата си форма възможно най-бързо, на този етап не мисля за трансфери - призна Дерменджиев. - Не искам да влизам в подробности за причините, довели до лошия старт на сезона. Това са неща от кухнята на клуба. Нямам намерение да ги дискутирам в медиите."

Специалистът призна, че изборът на Домусчиев да му повери отбора не го е изненадал.

"Предполагам, че за това решение е натежал фактът, че познавам отлично футболистите. Тук съм отдавна и няма нужда тепърва да навлизам в неясна ситуация. За всеки, който идва отвън, щеше да е много по-трудно за малкото време до мача с Партизан да влезе в час."

Дерменджиев е уверен, че успех на мисията в Белград може да бъде начало на нов запомнящ се поход в евротурнирите. През миналия сезон Лудогорец изигра най-важните си мачове от Лига Европа пред препълнените трибуни на стадион "Васил Левски" в София. Незабравими са победите над отбори като ПСВ (Айндховен), Динамо (Загреб) и Лацио.

"Двубоите в столицата бяха незабравими - призна треньорът. - Искам отново да се върнем на Националния стадион и да радваме тези възторжени фенове. Изживяхме незабравими емоции със запалянковци от всички краища на България, които идваха да ни подкрепят.

Лудогорец е силен отбор, просто трябва да започне да го показва. Имаме сили за нещо голямо, но трябва да вървим напред стъпка по стъпка. Наясно съм, че всички мечтаят да видят отново български отбор в групите на Шампионската лига. Аз го искам може би повече от всички. Знам, че ще бъде много трудно. Ние трябва да си вярваме, за да може да видим мечтите си сбъднати."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички