ЦСКА отново не успя да победи Лудогорец в Разград


ЦСКА отново не успя да победи Лудогорец в Разград
Снимка: БГНЕС

2381 0

Лудогорец и ЦСКА не излъчиха победител в сблъсък от шампионския плейоф в Първа професионална лига. Двата тима завършиха 1:1 и "червените" отново не успяха да запишат победа над шампиона в Разград за първенството.

Лудогорец не успя да наложи обичайния си домакински натиск, като през голяма част от срещата ЦСКА превъзхождаше и създаваше много добри положения.

Въпреки добрата им игра обаче, в края на първото полувреме домакините откриха резултата с уникален гол от 40 метра, като капитанът Дяков вкара на опразнена врата след излизане на Китанов. И втората част започна по-силно за "червените" и в 63' Каранга изравни резултата.

Двата отбора започнаха равностойно срещата, като имаха положения и пред двете врати. В 9' Каранга не успя да се възползва от неразбирателство между Пластун и Дос Сантос, които се сблъскаха, и не успя да завърти от малък ъгъл към вратата. 3 минути по-късно Кешеру отправи опасен удар от фаул, който мина много опасно близко до сглобката.

В 14' дойде и най-опасното положение за ЦСКА. Кулма отправи изненадващ удар към вратата на "орлите", но Дос Сантос внимаваше и с една ръка изби в корнер. 2 минути след него и Пинто отправи далечен удар, който мина близо до вратата.

Гостите записаха силни минути и опасни положения, като в 20' получиха право да изпълнят фаул малко пред наказателното поле. Кирил Десподов отправи опасен удар от фаул, но топката прелетя над напречната греда в аут.

В 27' Марселиньо стреля от фаул от около 20 метра, но над напречната греда в аут. Точно в края на полувремето след по-спокойни минути за двата тима, "орлите" поведоха. Кешеру открадна топката от Чорбаджийски, а вратарят Китанов излезе и с шпагат изчисти напред, Дяков обаче с удар почти от центъра вкара в опразнената врата.

Втората част започна силно за "армейците". В 46' Десподов получи в наказателното поле, но Натанел блокира удара му. 60' Кулма пропусна страхотен шанс, който владеше в наказателното поле и успя да стреля между двама, но не показа точност.

3 минути по-късно "червените" стигнаха до изравняване. Десподов проби през централната зона и шутира, топката обаче се отби в бранител и заблуди вратаря, а Каранга бе на правилното място и вкара за 1:1.

Преди мача

Веднага след мача разградчани са подготвили купон, с който да отбележат шестата си поредна титла. "Червените" обаче се надяват да развалят настроението на и да постигнат първата си победа над този съперник.

Двубоят е доста по-важен за ЦСКА, тъй като за тях борбата за второто място с Левски продължава. В момента възпитаниците на Стамен Белчев са на 4 точки пред столичния си съперник.

Треньорът на „орлите“ Георги Дерменджиев няма да може да разчита единствено на трайно контузения вратар Владислав Стоянов, всички останали играчи са на линия.

При софиянци с травми са Арсенио, Колев и Гълъбов, като въпросните трима остават извън сметките на Стамен Белечев.

Стартовите състави:

Лудогорец: 33. Ренан, 6. Натанаел, 4. Сисиньо, 5. Паломино, 32. Пластун, 12. Анисе, 18. Дяков, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 22. Кафу, 28. Кещерю

ЦСКА: 12. Китанов, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 6. Пинто, 9. Каранга, 11. Манолев, 14. Бодуров, 19. Десподов, 20. Бумал, 21. Руи Педро, 26. Кулма

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички