ЦСКА и Лудогорец чакат да научат съперника си в Лига Европа


ЦСКА и Лудогорец чакат да научат съперника си в Лига Европа
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2030 0

Днес от 14:30 часа ще се състои жребият за плейофите на Лига Европа. Той ще бъде чакан с трепет от ЦСКА и Лудогорец - единствените два български тима, които продължават участието си в евротурнирите.

"Червените" стигнаха до третия квалификационен кръг, след като елиминираха последователно ФК Рига и Адмира Вакер. "Орлите" пък изненадващо отпаднаха от унгарския МОЛ Види в пресявките за Шампионската лига и ще се включат във втория по сила турнир.

Възможният опонент на "червените" ще бъде избран от една от следните 4 двойки: Слован Братислава - Рапид Виена, Уфа - Прогрес Нидеркорн, Апоел Хайфа - Аталанта и Аполон Лимасол - Динамо Брест. В случай, че елиминира Копенхаген, ЦСКА ще е поставен в плейофите, тъй като ще вземе коефициента на датчаните.

Лудогорец пък е фаворит срещу Зрински (Мостар) и при очакван успех може да се изправи в плейофите както срещу отбор, отпаднал в третия квалификационен кръг на Шампионска лига, така и срещу тим, който е бил елиминиран по-рано. Вариантите са загубилите от двойките Малмьо - МОЛ Види, Селтик - АЕК Атина и Карабах - БАТЕ Борисов. Ако не се падне с един от трите отбора от първа урна, Лудогорец ще има за противник непоставен тим. Такива ще са елиминираните от двойките Шериф - Валур, Спартакс Юрмала - Судува, ТНС - Мидтиланд и Торпедо (Кутаиси) - Кукеши.

Мaчовете от плейофите на Лига Европа са на 23 и 30 август.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички