Чудато: Лудогорец далеч по-голям фаворит от Нордселанд за трофея от Лигата на конференциите, но датчаните пред тях за групата


Чудато: Лудогорец далеч по-голям фаворит от Нордселанд за трофея от Лигата на конференциите, но датчаните пред тях за групата
Снимка: колаж: SportLive, снимки: LAP.bg и Getty Images

2663 0

За българския шампион Лудогорец предстоят два изключително важни мача до края на годината. Те ще се проведат в рамките на следващата седмица. Първо ще спорят с един от преките конкуренти за титлата в efbet Лига, а след това излизат за последен мач от груповата фаза в Лигата на конференциите - в пряк сблъсък за място в елиминациите от надпреварата.

Какъв е шансът на Лудогорец от тежка позиция да спечели трофея в Лигата на конференциите?

Георги Дерменджиев и компания ще опитат и да вземат реванш от Нордселанд за историческия срам и поражението с 1:7 в Дания. Шансовете на двата тима за победа са доста изравнени според специалисти и анализатори. Доста интересна обаче е ситуацията в два аспекта - при фаворитите за трофея от турнира, както и при този с най-големи шансове да спечели групата. Това показва и справка в платформата за онлайн спортни залози efbet.

Големият фаворит за трофея от Лигата на конференциите е Астън Вила, за който коефициентът на efbet е 4,20. Топ 4 пък допълват Фиорентина (6,60), Айнтрахт Франкфурт (10,00), Лил (14,00) и Фенербахче (14,00). Прави впечатление обаче, че ставката за мечтан за Лудогорец триумф е 45,00, докато за Нордселанд... 90,00.

Тези шансове идват на фона на това, че поне на хартия за разградчани няма да е никак лесно да продължат напред извън групите. Към момента са втори с девет точки, колкото има и третият Фенербахче (лидер е Нордселанд с десет). В последния кръг обаче турският гранд приема у дома аутсайдера Спартак Търнава и при логична победа Лудогорец ще има нужда също от успех срещу датчаните, за да е сигурен в класирането си напред.

Иронично, въпреки че разградчани са по-голям фаворит за трофея, Нордселанд е с преимущество пред тях що се касае първото място в групата. Въпреки че до голяма степен то може да дойде само след победа (ако приемем, че Фенербахче няма сензационно да допусне трета поредна издънка, и то срещу аутсайдера). А тази победа ще значи край за Георги Дерменджиев и компания в турнира.

Фенербахче зад Лудогорец и Нордселанд по шансове да спечели групата

Коефициентът на efbet за това Нордселанд да спечели първото място е 1,99, докато за това да стори Лудогорец е 2,60. Ставката пък за Фенербахче да спечели групата е 5,40, въпреки че тимът е с най-големи шансове за титлата от трите споменати тима.

Едно е сигурно - драмата ще бъде до последно и всякакво развитие изглежда възможно. Лудогорец приема Нордселанд, а Фенербахче - Спартак Търнава. Логично - и двата мача са с напълно идентичен начален час - 19:45 часа българско време в четвъртък (14 декември).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички