Черно море разколеба шампиона преди мача с Партизан


Черно море разколеба шампиона преди мача с Партизан
Снимка: БГНЕС

1042 0

Лудогорец си позволи разколебаващо европейските им амбиции нулево равенство с Черно море в мача от втория кръг на "А" група във Варна. Двубоят доказа, че на стадион "Тича" се печели трудно.

След ремито шампионите се позиционираха на разочароващата 10-а позиция във временното класиране, а съперникът им в този мач - зае шесто място. Равенството е второ поредно за "моряците" през новия сезон.

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме, изпъстрено с голови възможности, но късметът и вратарите на двата тима запазиха резултата нулев. През второто полувреме шансовете и пред двата отбора бяха малко. В 88-ата минута Роман Безяк изпусна най-чистото положение за шампиона, след като остана сам срещу Китанов, но стреля встрани от вратата.

През първото полувреме двата тима играха равностойно и ситуации не липсваха и пред двете врати. Още в 1-ата минута на мача след изпълнение на корнер футболист на гостите стреля към вратата на Китанов, но той боксира. Три минути по-късно бе и първата ситуация за "моряците" - Райков шутира, но Стоянов се намеси добре. В 8-ата минута стражът на Лудогорец се наложи отново да се намесва - Паланков стреля от около 25 метра, но Стоянов плонжира и изби в корнер.

В следващите минути шампионите натиснаха съперника. В 12-ата минута Кайсара центрира, Марселиньо стреля с глава, но право в ръцете на Китанов. Последва шут на Ешпиньо, който мина на метър-два от вратата. В 24-ата минута Марселиньо пропиля нова добра възможност за своя тим, след като, оставен непокрит, стреля с глава, но в ръцете на съперниковия вратар. Треньорът на Черно море Александър Станков претендира за засада в тази ситуация, но такава нямаше.

Минутата бе 28-а, когато Китанов отново се отличи с добра намеса за своя тим. Той улови топката след изстрел на Дани Абало от границата на наказателното поле. В следващите 10 минути играта се накъса. Нов шанс се откри пред Лудогорец в 39-ата минута. Тогава след статично положение Ешпиньо стреля в горния десен ъгъл на Черно море, но нацели гредата. Три минути по-късно пък Стенио подходи несериозно, шутирайки от дъгата, но слабо и Стоянов улови с лекота.

Лудогорец имаше възможност да отбележи в самия край на първата част, след като Марселиньо отправи удар от движение, но Китанов бе на мястото си.

В началото на второто полувреме Марселиньо записа пореден пропуск пред вратата на "моряците. След бърза атака бразилецът стреля по земя, но право в ръцете на Георги Китанов.

Чудесна възможност се откри пред Иван Коконов в 56-ата минута, той обаче я пропиля необмислено. Сам в атака, от изгодна ситуация пред Китанов, нападателят потърси съотборник зад себе си, вместо да стреля. Зад него обаче нямаше никого.

В 60-ата минута Дани Абало завърши своя пробив с техничен удар, който обаче мина на сантиметри от целта. Две минути по-късно Божилов изпробва рефлекса на Владо Стоянов с лек, коварен удар, като националният вратар изпусна топката, но успя да я улови впоследствие.

Като цяло головите възможности, характерни за първата част на мача, липсваха през второто полувреме. В 80-ата минута Сашо Станков замени пуснатия от него само преди 30 минути на терена Курьор с Даниел Георгиев. Стойчо Стоев пък реши да освежи атаката си, заменяйки в 83-ата минута Марселиньо с Роман Безяк. В 88-ата минута именно словенецът изпусна най-чистото положение за Лудогорец в мача. Останал сам срещу Китанов, той стреля встрани от вратата.

СТАТИСТИКА

Черно море - Лудогорец 0:0

Мач от втори кръг на "А" група

Черно море: Китанов, Венков, Станчев, Котев, Сталев, Александров (51' Курьор ) (80' Георгиев), Стенио, Паланков, Райков, Божилов, Коконов(63' Манолов)

Треньор: Александър Станков

Лудогорец: Стоянов, Александров, Витиня, Кайсара, Александров (63' Мисиджан), Ешпиньо, Анисе, Абало, Дяков (87' Златински), Марселиньо (84' Безяк), Кишада

Треньор: Стойчо Стоев

Жълти картони: Стенио 37', М. Александров 50', Марселиньо 61', Паланков 68', Витиня 72'.

Червени картони: Няма

Съдия: Николай Йорданов

Стадион "Тича", Варна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички