Ботев срещу Лудогорец в мач за трофей по задължение


Ботев срещу Лудогорец в мач за трофей по задължение
Снимка: БГНЕС

1318 0

Шампионът и носител на Купата на България Лудогорец излиза днес от 20,30 часа в Бургас в спор с Ботев (Пловдив) за последното отличие. Двата тима си правят повторна среща на стадион "Лазур" 3 месеца след като играха финал за Купата на страната.

Днес пък разградчани и пловдивчани ще си оспорват Суперкупата на България. Лудогорец вече веднъж грабна трофея, след като през 2012 г. победи с 3:1 Локомотив (Пд). Ботев пък никога в историята си не е печелил Суперкупата на България. При успех довечера разградчани ще станат третия най-успешен тим в тази надпревара, до момента ЦСКА е печелил 4 пъти трофея, а Левски 3.

Лудогорец и Ботев (Пд) обаче се изправят един срещу друг без особени емоции и тръпка. Двата тима влизат по задължение в двубоя за Суперкупата, след като следващите им мачове са много по-важни. След 3 дни разградчани приемат лидера в "А" група ЦСКА на собствения си стадион, а след това играят и със Стяуа в плейофите на Шампионската лига. Ботев пък гостува на Левски.

Именно заради това двамата треньори Георги Дерменджиев и Велислав Вуцов ще умуват до последно с какви единайсеторки да излязат. Почти сигурно Георги Дерменджиев отново ще заложи на ротациите, като ще пусне отбор с много големи промени от гостуването на Локомотив (Пд). За шампионите сред титулярите се завръщат Владо Стоянов, Жуниор Кайсара, Мишо Александров и Марселиньо. Новото попълнение Юнес Хамза ще бъде на резервната скамейка, като почти сигурно ще играе през втората част, за да се види функционалното му състояние.

Треньорът на Ботев Велислав Вуцов смята да изненада Лудогорец като направи промени в състава си. Това се отнася най-вече за халфовата линия и нападението. Една от промените е наложителна заради наказанието на Томаш Иршак. Чешкият дефанзивен халф е наказан да не играе в този двубой. Очаква се мястото му да заема Серкан Юсеин.

Божидар Васев, който в мача срещу Литекс беше колеблив, ще отстъпи мястото си на титуляр на Милен Гамаков. В атака в отсъствието на продадения на Лудогорец Хамза титуляри се очаква да започнат Цветелин Чунчуков и новото попълнение Александър Колев, докато ветеранът Иван Цветков ще получи почивка. Вандер Виейра, който не успя да си уреди трансфер в Дебрецен, ще остане резерва.

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Шоко, Мантула, Моци, Златински, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Мисиджан, Безяк.

Ботев (Пд): М. Иванов, Христов, Филипов, Пл. Николов, Колев, Огнянов, Балтанов, Юсеин, Гамаков, Колев, Чунчуков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички