"Ботев" не успя да обезпокои лидера Лудогорец и в опит 13


"Ботев" не успя да обезпокои лидера Лудогорец и в опит 13

896 0

Лудогорец победи "Ботев" (Пд) с 1:0 в мач от 27-ия кръг на "А" група и удължи безпогрешната си серия. Възпитаниците на Георги Дерменджиев надделяха над съперника с гол на Марселиньо в 40-ата минута. Малко след почивката гостите от Пловдив останаха с човек по-малко, след като малко пресилено Игор Ощипко бе изгонен с втори жълт картон.

Стражът на "Ботев" Виктор Голас спаси отбора си от сигурен гол в 16-ата минута. Тогава Витиня центрира отдясно, Кафу се извиси и стреля с глава, но вратарят успя да избие. Малко след това Голас запази мрежата си и след силен удар на Кешеру.

В 24-ата минута пък "Ботев" можеше да шокира домакините - Владислав Стоянов тръгна да подава на съотборник, а Тодор Неделев успя да пресече. Той потърси далечния ъгъл на Стоянов, но не успя да вкара топката в мрежата.

В 36-ата минута Виктор Голас отново се прояви добре, след като последователно се справи с изстрели на Кафу и Витиня. Все пак минута по-късно Дяков успя да го преодолее, след като Марселиньо стреля, вратарят отрази и топката попадна у офанзивния халф, който не сгреши. Голът обаче бе отменен заради засада на брзилеца, като моментът бе много тънък.

Именно Марселиньо бе играчът в зелено, който няколко минути по-късно разпечата вратата на Голас. В 40-ата минута той засече с глава с плонж перфектно центриране на Вандерсон. В ситуацията Йордан Христов изпусна плеймейкъра на Лудогорец.

След почивката "Ботев" бе неприятно сюрпризиран, след като още в началните минути остана с човек по-малко. Игор Ощипко бе изгонен с втори жълт картон малко пресилено от главния рефер.

Последваха няколко възможности за Лудогорец да увеличи аванса си, но първо Голас парира атрактивен удар на Моци, а после Кешеру стреля встрани от добра позиция.

В 77-ата минута Лудогорец направи голям пропуск - от чудесна позиция Кафу се поколеба и вместо да стреля, реши да подава, изпускайки добрата възможност.

В следващата минута Виктор Голас извърши нещо осъдително, след като изрита умишлено в главата Кешеру, но бе пожален за действията си от рефера.

Малко преди края на редовното време и Лукас Саша записа името си сред играчите на Лудогорец, изтървали шанс да вкарат на "Ботев". Той бе изведен от Марселиньо очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее.

Лудогорец остава лидер в класирането с 14 точки преднина пред втория "Левски", докато "Ботев" е пети с 29 точки. Разградчани имат в актива си 57 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички