Бойко ще връща парите за вертолета до Разград


Бойко ще връща парите за вертолета до Разград
Снимка: БГНЕС

1330 0

Премиерът Бойко Борисов даде обяснение за полета с „Aвиотряд 28" до Разград, където гледа шампионския мач на Лудогорец в петък и обеща да върне парите за вертолета.

"Горчиво съжалих заради популистките забележки, че в 21 век за 2500-2900 лв. съм ползвал правителствен хеликоптер, за да спестим 10 часа път. Исках да покажа на хората в Разград, че държавата се грижи и за тях, и за футбола. Горчиво съжалих, направи добро, за да изядеш дърво много важи в България“, обясни Борисов по време на обществена дискусия.

Премиерът беше категоричен, че се търсят начини тези пари да бъдат върнати към авиоотряда, като ще се търси решение, което да не е популистко.

Борисов уточни, че целта на посещението му в Разград не е била само откриването на трибуна "Моци", защото в региона се правят около 30 църкви и се дават 68 милиона лева, но не даде повече подробности.

Премиерът направи забележка на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев, че нарече журналист „олигофрен“. "Надявам се Домусчиев да е разбрал, че да си шеф на КРИБ и начело на футболен клуб са две различни неща и да си е взел бележка как с една непремерена дума може да съсипе нещо хубаво", каза Борисов.

Той разкри още, че от няколко седмици се работи за подпомагане на футбола в България. Забавянето е само защото се изчаквало ЦСКА да предложи работещо решение за изход от състоянието, в което се намира.

Премиерът коментира, че иска да помогне на Левски за козирка на стадиона и на Локомотив Сф за тревно игрище, защото „играят на една нива без осветление".

Помощ ще бъде оказана и на още футболни отбори, които Борисов не спомена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички