Автогол спаси Лудогорец в първия мач след спечелената титла


Автогол спаси Лудогорец в първия мач след спечелената титла
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

842 0

В страхотно зрелище пред 7000 души в Русе местният Дунав изпусна победата срещу вече 6-кратния шампион на България Лудогорец. В изключителен мач между двата отбора точките бяха поделени, след като гостите се добраха до 2:2 в последните минути на двубоя.

"Небесносините" поведоха през първото полувреме с гол на Васил Шопов още в 13', но голмайсторът в първенството Клаудио Кешеру успя да изравни в 66'.

Не мина обаче и без съдийски изяви в негативен аспект. Георги Кабаков подмина явна игра с ръка на Марселиньо в наказателното поле на Лудогорец в 69-ата минута, вместо да посочи бялата точка.

В 77-ата минута обаче Дунав отново излезе напред в резултата. Ренан дос Сантос отрази удара на Юлиян Ненов, но топката попадна у Карагарен, който направи успешна добавка за 2:1. Останаха съмнения дали Ненов не е с малко зад последния зад защитата на гостите при поемането на топката.

В 88-ата минута обаче Кафу бе оставен непокрит в пеналта на домакините, стреля немного добре, но топката се отби от крака на Михаил Милчев – автогол за 2:2.

Сблъсъците между Лудогорец и Дунав бяха едни от най-интересните през сезона в Първа лига, като те си размениха по една победи и две равенства. Мачовете между двата отбора бяха и най-резултатни, като бяха вкарани общо 17 гола в 4 срещи.

Лудогорец има 76 точки, а Дунав е четвърти с 46 точки, колкото има и Черно море. Двубоят бе от 32-ия кръг на Първа лига, първа шестица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички