Аутори разкри дългосрочна стратегия и за Първа лига, и за Европа


Аутори разкри дългосрочна стратегия и за Първа лига, и за Европа
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1636 0

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутори разкри дългосрочна стратегия за тима, която е за Първа лига и за Европа. Той не отдаде толкова голямо значение на равенството със Славия и заяви, че това няма как да ги уплаши, тъй като първенството е много дълго, а днешният мач с Торпедо е бил важният. 

"Първо, поздравление за играчите и феновете, атмосферата беше страхотна. Надявам се всички да разберат, че не използвахме някои от играчите срещу Славия заради този мач. Ние трябва да оценяваме моментите и се надявам хората да разберат нашата стратегия. 

Нашият фокус бе върху Лига Европа, знаем, че нашият шампионат е много дълъг и не се решава нищо в един мач. Нашата главна цел бе влизане в Лига Европа. Днес направихме една голяма стъпка напред. Показахме, че сме конкурентен отбор, не само вътрешен, но и в Европа", започна бразилският специалист.

"Мотивацията се случва с мобилността, а тя изисква свежи играчи и заради това беше стратегията срещу Славия да играем по такъв начин. Направихме един добър мач, имаше грешки, но след началото на второто полувреме ги изчистихме. Най-доброто нещо е класирането. 

Ще трябва да играем всеки един мач по най-добрия начин. Трябва да имаме една силна група и да го показваме на терена. И тези, които не играят често ще влизат в игра. В такив турнир трябва да сме конкурентни. Трябва да балансираме нещата и да разпределим нещата за всички мачове. Много важно е играчите да се възстановяват. След всеки един мач нашият екип прави програма за възстановяване, което е много важно. Не е просто да събереш играчите и да ги пускаш да играят постоянно. Някой път може да пропуснем някоя победа заради бъдеща такава. Няма какво да празнуваме, ще празнуваме, след като спечелим всичко, а още нищо не сме спечелили. Искам да направя едно съобщение за нашите фенове, че шампионатът не е спринт, а едно дълго разстояние".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички