Арда успя да вземе точка от Лудогорец след бърза размяна на голове на "Лаута"


Арда успя да вземе точка от Лудогорец след бърза размяна на голове на "Лаута"
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

4392 0

Лудогорец и Арда завръшиха 1:1 на стадиона в парк "Лаута" в отложения двубой от 23-ия кръг на Първа лига. Жоржиньо откри резултата в 37', но 4' по-късно Иван Коконов изравни. Отборът на Павел Върба се нуждае от 3 победи, за да си гарантира титлата, но днес не успя да стигне до нея и въпреки контрола върху топката, не успя да създаде достатъчно опасни положения. Разградчани са на 10 точки пред втория и третия в класирането - Локомотив Пловдив и ЦСКА.

В 4' домакините създадоха първото не лошо положение в срещата. Спас Делев проби добре отляво и се опита да намери Румян Ховсепян в наказателното поле, но Антон Недялков успя да изчисти топката. Тя отново се озова на пътя Делев и нападателят шутира, но бе блокиран.

В 8' Каули Оливейра центрира от корнер, но въпреки че топката бе изчистена, тя попадна в Стефан Баджи, който отправи ново подаване на границата на вратарското поле. Георги Терзиев стреля с глава, но топката мина над вратата.

В следващите минути липсваха опасни положения, като такова дойде чак в 27' и то за Арда, когато Радослав Василев от няколко метра прати топката в аут. Десет минути след това разградчани обаче успяха да открият резултата. След центриране на Баджи отдясно Драгош Григоре игра с глава и по този начин асистира на Жоржиньо, който без забавяне се разписа с удар от движение.

В 41' от Арда успяха да възстановят равенството. След страхотен пас на Спас Делев - Иван Коконов се възползва и копвайки топката, успя да преодолее Владислав Стоянов.

Само 2 минути след подновяването на играта Арда можеше да стигне до пълен обрат. Ради Василев направи пробив отдясно и успя да отправи удар, но топката нацели напречната греда.

Това обаче бе и единственото интересно положение за доста дълъг период от време. Раградчани установиха контрол върху случващото се, но без да създадат чисти положения. Арда пък разчиташе предимно на контраатаки, до които рядко стигаше. Чак 6 минути преди края Лудогорец затрудни по-сериозно Юсуф. Недялков центрира, като Жоржиньо отново бе оставен непокрит и стреля, но този път стражът на домакините спаси. И макар до края на срещата Лудогорец да имаше контрол върху топката, така и не измисли как да затрудни съперника си достатъчно, за да отбележи още един гол.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АРДА: 23. Юсуф, 71. Леони, 4. Стоев, 71. Крумов, 21. Костадинов, 8. Ховсепян, 98. Ковачев, 19. Руменов, 11. Георгиев, 7. Делев, 99. Василев

ЛУДОГОРЕЦ: 27. Стоянов, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 21. Григоре, 12. Анисе, 25. Баджи, 95. Каули, 17. Жоржиньо, 13. Чибота, 10. Шверчок

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В състава на домакините има доста проблеми, като най-острите са на вратарския пост. С контузии са и тримата вратари на Арда - Иван Караджов, Николай Банков и Месут Юсуф.

Извън сметките на треньора Николай Киров е и халфът Емил Мартинов, който е наказан, както и на контузеният Мартин Костаинов. Аут е и Светослав Ковачев, чийто права се държат от Лудогорец.

Гостите също имат своите проблеми. Двубоят пропуска Вандерсон, който е наказан. Именно бразилецът се отчете с асистенция при успеха над Левски на "Герена" през отминалия уикенд. Титулярният нападател Клаудиу Кешеру е с лека травма и вероятно ще започне от скамейката. Добрата новина за треньора Павел Върба е състоянието на капитана Светослав Дяков, който се възстановява.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички