Жалко! Две минути лишиха Лудогорец от заслужена победа над високомерния ПСЖ


Жалко! Две минути лишиха Лудогорец от заслужена победа над високомерния ПСЖ
Снимка: БГНЕС

4445 0

Париж отново се оказа паметно място за българския футбол. 23 години след паметната вече на националния отбор срещу Франция, във вторник вечер Лудогорец стигна до равенство 2:2 срещу ПСЖ и ще играе в Лига Европа на пролет.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев изиграха страхотен двубой, в който показаха страхотна дисциплина и на два пъти успяха да поведат срещу парижани. Първият гол в мача беше дело на Мисиджан в 15', който с глава реализира след чудесно центриране на Вандерсон.

Изравняването дойде в 61', когато колективна грешка на защитата доведе до задна ножица на Единсон Кавани от 3 метра - 1:1. Само 8 минути по-късно обаче брилянтна контраакция на Лудогорец позволи на Кафу да нахлуе в наказателното поле и да комбинира с Вандерсон. Бразилецът разстреля Ареола и вкара с 1:2.

За съжаление, в края Курзава успя да нахлуе в наказателното поле и успя да комбинира с Анхел Ди Мария - удар и 2:2, въпреки че парижани нямаха положение след гола на Кавани.

Въпреки пропуснатата победа Лудогорец се превърна в първия български отбор, който излиза от групите на Шампионска лига. Отборът ще играе европейски футбол и на пролет, след като се класира на 3-о място и отива да играе в Лига Европа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят почна с минута малчание в памет на жертвите на самолетната катастрофа край Меделин, където загина почти целия отбор на Чапекоензе. Самата среща започна очаквано с натиск на ПСЖ, но гостите си бяха взели поука от гостуването в Лондон и добре затвориха постъпите към вратата на Владислав Стоянов.

В 8' защитата се пропука и пред Кавани се откри страхотна възможност да открие резултата, но вратарят на Лудогорец уся да избие в корнер. При последвалото центриране Маркиньос засече с глава, но топката излезе в аут.

Още в първата си по-продължителна атака Лудогорец успя да поведе. Привидно ПСЖ успя да отнеме топката, но Анисе бързо върна притежанието и по лявото крило беше изведен Вандерсон. Той центрира отлично в наказателното поле и Мисиджан беше изпуснат от защитниците, точно на линията на засадата - удар с глава и 0:1 за "орлите".

Последва мощен натиск на ПСЖ, при който Владо Стоянов се отчете с отлична намеса при удар на Кавани, а три корнера определено внесоха напрежение в половината на Лудогорец. За щастие на гостите, първата вълна на натиск беше преодоляна.

Лудогорец можеше да удвои преднината си в 24', когато след корнер Моци отклони към далечната греда с глава, където непокрит беше Марселиньо. Той обаче не прецени отскока си и не успя да уцели опразнената врата.

ПСЖ пък имаше няколко ситуации, в които можеше да изравни. Два удара с глава на Тиаго Силва застрашиха сериозно вратата на Стоянов, но при първия случай топката излезе в аут, а при втория гредата спаси гостите. Кавани и Бен Арфа пък се отчетоха с по един удар в аут.

В заключителните секунди удар на Матуиди едва не изненада Стоянов, след като той се хвърли да спасява, топката рикошира, но за щастие излезе в корнер - 0:1 до почивката за "орлите".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна със страхотна атака на Лудогорец в 48'. Вандерсон успя да се нагласи за удар от дъгата на наказателното поле, но топката беше отклонена в последния момент.

Лудогорец спокойно задържаха резултата, но една грешка коства водачеството на тима. Марселиньо опита техниче пас в близост до наказателното поле. Топката беше отнета и насочена към Ди Мария, който центрира в пеналтерията. Кавани се изнесе зад защитниците, след като видя, че не може да играе с топката, но Сисиньо не изчисти добре и я подари на уругваеца - задна ножица и 1:1.

Лудогорец обаче си върна водачеството в 69'. Ди Мария върна за Маркиньос, който обаче загуби от Кафу. Нападателят нахлу в наказателното поле и върна към дузпата за връхлитащия Вандерсон - удар и 2:1 за "орлите".

В 77' домакините можеха да изравнят, след като пробив по лявото крило завърши с извеждащ пас за Ди Мария. Моци обаче подложи глава на пътя на топката и изби в корнер. При последвалото центриране Кавани стреля с глава, но топката кацна на горната греда.

За съжаление, Лудогорец не съумя да удържи преднината си. В добавеното време двете резерви Курзава и Хесе разбиха защитата на гостите по лявото крило, а испанецът намери Ди Мария непокрит в пеналтерията - удар и 2:2, едва 70 секунди преди края.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ:  Ареола,Силва,  Маркиньос, Лукас, Тиаго Мота, Кавани, Ди Мария, Мюние, Матюиди, Максуел, Бен Арфа

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Анисе, Дяков, Марселиньо, Мисиджан, Вандерсон, Кафу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ПСЖ е лидер в класирането на група А, като е с равен брой точки с Арсенал - по 11 точки. Анхел Ди Мария и компания са начело заради по-добрите показатели в преките двубои срещу "артилеристите". Лудогорец пък е с предимство в преките мачове срещу Базел и, въпреки че двата отбора са с равен брой точки, "кръстоносците" са последни в класирането.

За да се класира напред, воденият от Георги Дерменджиев тим трябва да преследва точка или три в случай, че Базел успее да измъкне добър резултат срещу Арсенал. Същото обаче важи и за френския шампион, който е наясно, че грешка срещу Лудогорец означава по-тежък съперник във фазата на елиминациите в Шампионска лига

Добрата новина за Георги Дерменджиев е, че Марселиньо може да излезе като титуляр, след като липсата му срещу Базел беше очевидна. Проблеми със състава няма, а Йордан Минев отново се очаква да е на пейката за сметка на Сисиньо.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО И СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички