Вдъхновен Дунав взе точка от Лудогорец


Вдъхновен Дунав взе точка от Лудогорец
Снимка: БГНЕС

4592 0

Дунав взе точка от Лудогорец на стадиона на българския шампион. Двата тима завършиха при резултат 2:2 в мач от 25-ия кръг на Първа лига.

Първото попадение бе дело на Хосе Паломино в 14', в 45' Бранимир Костадинов върна попадението, а в 66' Карагерен покачи на 1:2. В 70' обаче Кешеру изравни и оформи крайното 2:2.

Лудогорец бе по-добрият тим през първото полувреме и изпусна куп положения пред вратата на Дунав. Русенци обаче изненадващо намериха път към вратата на "орлите" и в края на полувремето изравниха резултата. През втората част гостите показаха много добра игра и имаха немалко възможности дори да си тръгнат с трите точки.

Дунав показа голяма промяна в начина си на игра през втората част. В 55' след центриране от коренер русенци имаха добра възможност, но защитата на Лудогорец изчисти.  В 63' Кафу получи отдясно и нанася силен удар, но отново Антонов показва рефлекс и избива в корнер.

"Орлите" започнаха с много мощен натиск двубоя. Още в 4' имаше опасно положение пред вратата на Дунав, след като Кафу проби, Кампаняро успя да нанесе удар, но Антонов изби топката. 

В 8' Вандерсон центрира добре, което доведе до разбъркване в наказателното поле. Първо Пластун, а после и Клаудиу Кешеру нанесе удар, но вратарят Станислав Антонов спаси.

В 14' обаче нищо не спаси вратата на гостите. Анисе центрира от ъглов удара, а в наказателното поле Клаудиу Кешеру отклони с глава към Паломино, който не сгреши и даде преднина.

10 минути след попадението Антонов отново показва класа. Джалилов опита да върне с глава към вратаря, но слабо и Натанаел излезе сам срещу Антонов, но той парира удара на бразилеца.

В 35' дойде и първото опасно положение за русенци, но Васил Шопов не успя да нанесе удар от линията на вратарското поле след центриране на Карагарен. В добавеното време на полувремето Дунав изненадващо върна едно попадение. Владимир Стоянов първо отрази удар на играч на Дунав, но при последвалия изстрел Бранимир Костадинов бе точен.

Добрата игра на гостите даде резултат и в 66' направиха обрат на "Лудогорец Арена". Трансферният удар на Дунав Бирсент Карагарен реализира втори гол във врата на Лудогорец, Христофор Хубчев центрира в наказателното поле, а Карагарен засече с глава за 2:1.

Радостта на Дунав обаче не продължи дълго заради грешка на стража им. Клаудиу Кешеру се разписа за 2:2 след хубав удар, при който Станислав Антонов не успя да реагира добре и изпусна топката във вратата си. 

В 72' гостите направиха фрапантен пропуск. Васил Шопов не успя да се разпише на празна врата след като преодоля Владо Стоянов.

Преди мача

Русенци са в серия от четири поредни мача без загуба, но ще им е изключително трудно да продължат серията си, тъй като се изправят срещу лидера в първенството.

В Лудогорец наказан е Лукас Саша, а контузен - Светослав Дяков. В Дунав в ключов играч се превърна Бирсент Карагерен, наказани в русенския тим са Олексей Ларин и Мирослав Будинов.

Стартови състави:

Лудогорец: Стоянов, Натанаел, Пластун, Паломино, Василев, Анисе, Кампаняро, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кешерю

Дунав: Антонов, Джалилов, Патев, Милчев, Хубчев, Димов, Аясс, Ненов, Карагерен, Шопов, Костадинов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички