Страхлив Левски позволи пълен обрат от слаб Лудогорец в Разград


Страхлив Левски позволи пълен обрат от слаб Лудогорец в Разград
Снимка: БГНЕС

4340 0

Левски можеше да върне интригата в Първа лига, след като поведе в Разград на Лудогорец. Въпреки това шампионите се възползваха от скованите от страх играчи в "синьо" и стигна до пълен обрат и победа с 2:1 в дербито на 16-ия кръг.

Първите 45 минути преминаха много силно за "сините", които рядко атакуваха, но успяха да открият рано в резултата (5') с гол на Адениджи. Гостите от София обаче се окопаха прекалено дълбоко и пазеха цял мач резултата, което се оказа пагубно за крайния изход от двубоя, а може би и за титлата.

Първо в 69' Вандерсон изненадващо надигра във въздуха Веселин Минев и с глава изравни резултата. В 81' пък защитниците в синьо изпуснаха резервата Марселиньо, който с глава донесе победата.

Георги Дерменджиев може да благодари за победата на колегата си Елин Топузаков, след като през второто полувреме Левски беше тотално надигран и започна да стига до положения едва след обрата, осъществен от "орлите".

Благодарение на победата Лудогорец вече води с 9 точки в класирането и още след 16-ия кръг шампионът изглежда предрешен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Единственият играч от обичайните титуляри на Лудогорец, който липсваше, беше Марселиньо. Иначе Георги Дерменджиев заложи на титулярните 11 от двубоя срещу Базел. Елин Топузаков пък предложи по-дефанзивна схема, а сред титулярите попадна Мехди Бурабия за сметка на Божидар Краев.

Преди първия съдийски сигнал феновете и отборите запазиха минута мълчание в памет на загиналите в самолетна катастрофа играчи и служители в бразилския тим Чапекоензе.

Срещата започна очаквано с натиск на Лудогорец, но още при първата грешка Левски откри в 5'. Слаб бас към Адениджи трябваше да бъде лесно овладян от Моци. Румънският бранител обаче пропусна топката и позволи на нападателя да напредне в наказателното поле. От много малък ъгъл нападателят стреля право в Стоянов, но след слаба намеса на вратаря се озова във вратата - 0:1.

Още в 9' резу;татът можеше да бъде изравнен. Кешеру с отличен пас зад гърба на отбраната намери Кафу, който свали за Мисиджан. Топката обаче се оказа много дълга за крилото, който все пак се опита да засече в опразнената врата, но прати кълбото в аут. "Сините" обаче успяха да притъпят темпото в играта на Лудогорец. в следващите 10-ина минути играта се водеше предимно в центъра на терена, а футболистите в зелено трудно намираха път към вратата на Йоргачевич.

В 22' играта отново беше изострена отляво на нападението на Левски. Адениджи умело се измъкна от Сисиньо и с прекрасен пас изведе Франсис Нар фронтално на вратата. Крилото от 10 метра на уцели добре топката, а вкаралият топката във вратата Аниете беше в очевидна засада - златен, но пропилян шанс за столичани. Само няколко минути по-късно при центриране от пряк свободен удар Прохазка стреля опасно с глава, но топката мина над вратата.

Наситената халфова линия на "сините" принуждаваше домакините да играят повече с центрирания, но Кешеру често беше изтласкван от наказателното поле, а снажните бранители на гостите се справяха безпроблемно с високите топки. Така до финалните мигове на първото полувреме Йоргачевич така и не беше затруднен сериозно - 0:1 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 48' Левски можеше да реализира. Гостите организираха страхотна контраатака и Аниете изведе Нар на чиста позиция. Крилото обаче с безумно овладяване се върна 3 метра назад, а защитата на Лудогорец успя да се справи и да изчисти в ългов удар.

Лудогорец отговори с две много опаси положения след корнер. Първо Джонатан Кафу с глава от 2 метра нацели гредата, а 30 секунди по-късно Йоргачевич спаси удар от непосредствена близост на Дяков. Последва ново центриране на Вандерсон в 56', а Дяков се размина на сантиметри от попадението.

Немощта в нападението на домакините принуди Дерменджиев да заложи на не напълно възстановения Марселиньо. Това обаче се оказа решаващо още в 69'. Лудогорец "приспа" Левски и по лявата зона Натанаел се озова свободен по лявото крило. Бразилецът центрира, а Веселин Минев позволи на Вандерсон да го надскочи, реализирайки с глава - 1:1.

Натискът на домакините се усилваше все повече и повече и в крайна сметка в 81' падна гол. Поредното центриране отдясно свари "синята" защита неподготвена, а Марселиньо с глава лесно се разписа за 2:1 в позла на Лудогорец.

В 86' можеше да има изравняване, след като Адениджи получи топката в наказателното поле и веднага отправи топовен изстрел, който можеше да попадне в скобата на вратата. Стоянов обаче с блестяща намеса извади топката в корнер.

До края на двубоя "сините" се опитваха да направят всичко, за да стигнат до изравнително попадение. В края обаче теренът почти замръзна, а играчите постоянно се хлъзгаха. Това попречи и на Левски да изравни, и на Лудогорец да стигне до 3-и гол - 2:1 краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Владислав Стоянов, Натанаел, Сисиньо, Хосе Луис Паломино, Козмин Моци, Светослав Дяков, Вандерсон, Клаудиу Кешеру, Върджил Мисиджан, Джонатан Кафу, Абел Анисе.

Левски: Боян Йоргачевич, Димитър Пиргов, Александър Др. Александров, Франсис Нар, Джереми Де Ноойер, Веселин Минев, Роман Прохазка, Бабатунде Адениджи, Антонио Аниете, Александър Ем. Александров, Мехди Бурабия

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Орлите" влизат в двубоя срещу "сините" след силна серия от мачове без загуба. В последните 9 мача възпитаниците на Георги Дерменджиев имат 8 победи, 1 равенство и 1 загуба, която дойде злощастно в София срещу Арсенал в Шампионска лига.

На другия полюс е претендентът от столицата. Отборът очевидно не може да се съвземе след напускането на Люпко Петрович, отпадна за Купата на България, завърши наравно срещу Ботев Пловдив, а в последния си двубой от шампионата загуби с 1:2 от Локомотив (Пловдив) на непревземаемия до този момент "Герена".

В Разград Левски не играе с особен успех, след като има само 1 успех в 8 мача, а единствената победа дойде през 2013 година. Двата отбора имат и едно равенство 0:0, но то беше за Купата през сезон 2014/15.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички