Лудогорец срази Жалгирис и продължава да мечтае за нов поход в Европа


Лудогорец срази Жалгирис и продължава да мечтае за нов поход в Европа
Снимка: БГНЕС

12986 0

Лудогорец победи Жалгирис с 4:1 в реванша между двата тима и си осигури участие в третия квалификационен кръг на Шампионска лига.  

Българският шампион бе по-добрият на терена и срещата премина изцяло под неговата доминация. Ранното попадение на Нюаджи за Жалгирис не стресна Лудогорец и 4 минути преди края на първата част Натанаел изравни резултата. Разградчани се развихриха през втората част и показаха коренно различна игра от първия двубой, който бе загубен с 2:1. Само за минута Вандерсон и Кешеру убиха изцяло ентусиазма на литовския тим като покачиха резултата на 3:1. В 74' отново Кешеру отбеляза за 4:1.

Лудогорец започна да атакува още след първия съдийски сигнал, търсейки ранен гол. В първите 10-ина минути именно "орлите" бяха по-активният тим, но не успяха да стигнат до чисто голово положение. 

Въпреки активното начало за разградчани, Жалгирис се възползва от грешка на капитана Светослав Дяков и при първото по-добро положение гостите откриха резултата. Героят от първия мач за Жалгирис, Серж Нюаджи отново се разписа, след като Траоре отне от Дяков и намери Люич. Той пусна упоредно към Нюаджи, който от близко прати топката в мрежата в 15'.

Две минути след попадението се откри още една добра възможност за литовците. Благойевич стреля опасно от фаул, но топката мина до лявата греда. В 22' Моци стреля от движение пред наказателното, но вратарят на Жалгирис показа рефлекс и спаси опасния удар.

Българският шампион продължи да вдига оборотите, но така и не успяваше да намери мрежата. Първо Саша в 28' не успя да намери очертанията, а минута след него и Кешеру прати топката над вратата. 

В 36' "орлите" изпуснаха невероятна възможност Дяков центрира в наказателното поле, Моци засече с глава, но Благойевич изчисти пред голлинията. 4 минути преди края на полувремето след големия домакински натиск, Лудогорец върна попадението. Кешеру намери Натанаел около границата на наказателното поле, който с плътен удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл.

Само за 10 минути през втората част Лудогорец нанесе решителен удар срещу Жалгирис с два бързи гола. В 58' Вандерсон осъществи пълен обрат, след като центрира в наказателното поле, но никой не успя да засече топката, което заблуди вратаря и влезе в мрежата му за 2:1. Минута след това Кешеру обезнадежи Жалгирис с трето попадение. Натанаел центрира в наказателното поле, където Кешеру от воле засече за 3:1.

В 63' като по чудо Лудогорец не вкарва четвърти гол. Марселиньо, Анисе и Кафу стреляха последователно, но и тримата не намериха целта. В 74' отборът на Дерменджиев не остави и малко интрига докрая, след дълга атака на разградчани Саша пусна към Кешеру, който не сгреши от близка дистанция.

Преди мача

В първия двубой възпитаниците на Георги Дерменджиев загубиха с 1:2 и днес нямат право на грешка. Само победа би класирала тима напред в най-престижната клубна надпревара. След загубения финал за Купата на България, отпадане днес от евротурнирите би разклатило сериозно поста на наставника Дерменджиев.

В състава се завръща капитана на "орлите" Светослав Дяков, който вече е напълно възстановен и се очаква да заема мястото си в центъра на халфовата линия. Победителят от Разград ще срещне в следващия кръг с по-добрия от двойката Апоел Беер-Шева (Израел) - Хонвед (Унгария) в третия квалификационен кръг на Шампионска лига (в първата срещата израелците победиха с 2:1). Мачовете от тази фаза са на 26/27 юли и 01/02 август.

Стартовите състави:

Лудогорец: Броун, Лукас Саша, Пластун, Моци, Натанаел, Дяков, Анисе, Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Кешеру

Жалгирис: Виткаускас, Климавичиус, Слингард, Мбоджи, Благоевич, Ваиткунас, Траоре, Люжич, Нюаджи, Еливелто, Куклис

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички