Изпепелени! Лудогорец унизен от Арсенал в ШЛ


Изпепелени! Лудогорец унизен от Арсенал в ШЛ
Снимка: Guliver/Getty Images

4478 0

Лудогорец започна смело, но бе попилян с 6:0 от Арсенал и записа безславно поражение при първото гостуване на български отбор в Лондон срещу този противник. "Артилеристите" постигнаха една от лесните си победи в груповата фаза на Шампионска лига и се възползваха от безстрашната тактика на българския шампион, който излезе да се надиграва на "Емиратс".

За разлика от мачовете с Базел и ПСЖ, този път тимът на Георги Дерменджиев от първата минута постави под напрежение съперника, но не се възползва от шансовете си да остави интригата в мача и бе жестоко наказан с всяка атака на Арсенал.

Алексис Санчес с прекрасен прехвърлящ удар в 12-ата минута откри резултата, а Тио Уолкът в 42-ата направи 2:0 и до голяма степен осигури много по-комфортно предимство на домакините, от което заслужаваха.

Още в 46-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн направи 3:0 след разбъркване в наказателното поле на Лудогорец, а в 56-ата Месут Йозил завърши поредната контраатака с четвърти голов изстрел - 4:0.

В 82-ата и 87-ата минута германецът завърши хеттрика си - 6:0.

Арсенал и ПСЖ продължават да са на първо и второ място в група А с по 7 точки, след като французите спечелиха с 2:0 като домакини на Базел. Швейцарците и Лудогорец са с по 1 пункт.

ТРИ ПРИЧИНИ ЛУДОГОРЕЦ ДА Е ОПТИМИСТ НА ЕМИРАТС

Лудогорец започна доста смело и в първите 5-6 минути се задържаше пред наказателното поле на Арсенал, но постепенно домакините не само изнесоха играта, но и започнаха да създават чисти положения.

От третия опит в 12-ата минута се получи - Алексис Санчес се измъкна зад защитата на "орлите" и след като финтира противник в наказателното поле, прехвърли по перфектен начин Владо Стоянов - 1:0.

Лудогорец не се стъписа от негативното развитие на срещата до момента и продължи да се държи по същия начин на терена - с опит за дълги разгиравания и пасове в малкото празни пространства около наказателното поле на домакините.

"Орлите" стигнаха и до първия си точен удар в 19-ата минута, но Вандерсон от малък ъгъл единствено успя да провокира отлична намеса от страна на Давид Оспина.

В 28-ата минута Арсенал изпусна най-чистото положение за 2:0, след като Чембърлейн за пореден път размина Йордан Минев и нахлу в пеналтерията. Той опита да изведе Уолкът на празна врата, но не се стигна до удар.

В 31-ата Лудогорец изработи най-доброто си положение за гол, но гредата помогна на Оспина след удар от границата на пеналтерията на Вандерсон. Малко по-късно пък Стоянов парира в корнер удар от чиста позиция на Уолкът.

В 41-ата минута за съжаление Лудогорец се озова в ужасяваща позиция след 25-метров изстрел на Тио Уолкът, който свари неподготвен Владо Стоянов и опъна мрежата му - 2:0.

В 47-ата се случи най-неприятното за българите и след разбъркване в наказателното им поле Алекс Окслейд-Чембърлейн бе оставен сам на точката за дузпа и се разписа за 3:0.

4:0 стана в 55-ата минута, когато Марселиньо тъкмо бе пропилял изгоден шанс, за да намали резултата, а в контраатаката Месут Йозил излезе сам срещу вратаря и хладнокръвно отбеляза.

От този момент нататък срещата стана далеч по-неатрактивна и темпото падна значително, като Лудогорец не застрашаваше статуквото на терена по никакъв начин.

Така се стигна до 82-ата минута, когато Лукас Перес изведе Йозил на празна врата и германецът не сгреши - 5:0. Само 5 минути по-късно Йозил оформи и хеттрика си - 6:0.

Състав на Лудогорец:

Владислав Стоянов, Натанаел, Козмин Моци, Хосе Паломино, Йордан Минев, Светослав Дяков, Абел Анисе, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Вандерсон, Джонатан Кафу

Състав на Арсенал:

Давид Оспина, Киарън Гибс, Лоран Кошчелни, Шкодран Мустафи, Ектор Бейерин, Сантяго Касорла, Франсес Коклен, Алексис Санчес, Месут Йозил, Тио Уолкът, Алекс Окслейд-Чембърлейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички