Самоубийствено равенство за Лудогорец в Лига Европа


Самоубийствено равенство за Лудогорец в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5169 0

Решаващият ден за Лудогорец в Европа отмина и "орлите" нямат повод за радост. Силни 20 минути не бяха достатъчни на българския шампион, който стигна само до 1:1 срещу АЕК в Ларнака и вече има наглед илюзорни шансове да продължи напред в турнира.

Срещата нямаше как да започне по-добре за гостите, които вкараха още в 3', но попадението беше отменено заради засада. Все пак в 6' Лукоки се разписа при контраатака и даде аванс на Лудогорец. Последваха куп пропуски и греда на Козмин Моци, а тези грешки в атака костваха много на тима.

В 25' АЕК получи правото да изпълни дузпа, след като Ренан изгуби чувство за ориентация в наказателното поле и избута Тричковски. Точен от дузпата беше Ларена - 1:1.

Попадението уби устрема на "орлите", а последните 60 минути на мача бяха много изравнени с положения и пред двете врати, но без повече голове - 1:1 краен резултат.

В другата среща Цюрих изненадващо удари с 3:2 Байер Леверкузен, с което събра 9 точки, докато фаворитът в групата - "аспирините", имат право на поправителен след 2 седмици. Те са с 6 точки, швейцарският тим е с 9, докато Лудогорец и АЕК имат по 1.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' Лудогоред поведе в резултата, след като приложи преса и успя да отнеме топката в наказателното поле на съперника. Лукоки чукна топката от защитник и тя се озова във Вандерсон, който пък беше съборен в пеналта. Топката остана в Кешеру, който реализира спокойно, но страничният рефер отсъди засада на Вандерсон.

Само 3 минути по-късно обаче Лудогорец вкара отново, но този път редовен. Натанаел проби по лявото крило, надбяга двама и пусна прострелен пас по земя в наказателното поле. Там Лукоки същи изпревари пазачите си и засече неспасяемо - 0:1. В ответната атака Тричковски се озова на стрелкова позиция в пеналтерията, но Ренан успя да спаси.

В 11' при центриране от корнер Моци успя да засече отлично с глава, но Рамирес успя да избие в гредата, предпазвайки вратата си от втори гол. В 14' пък Кешеру беше намерен сам в наказателното поле, но ударът му премина встрани - сериозен пропуск на голмайстора на тима. Само минута по-късно Вандерсон изведе Натанаел в наказателното поле, който веднага подаде около точката за изпълнение на дузпа. Там връхлиташе Кампаняро, който точно преди да стреля беше изпреварен от Кешеру, който му попречи - сериозни пропуски на Лудогорец.

Тези пропуски струваха скъпо на Лудогорец в 25', когато Ренан излезе несъобразително в собственото си поле и фаулира Тричковски, заради което беше отсъдена дузпа. Ларена стреля точно и изравни.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с много опасно нахлуване в наказателното поле на Лукоки, който успя да намери Кешеру, но ударът му беше блокиран, а топката излезе в аут. В 51' пък Лудогорец извади много сериозен късмет, след като АЕК осъществи страхотна атака, а от 12 метра Тете стреля фронтално срещу вратата, но топката премина малко встрани.

В 60' Лудогорец се понесе в отлична контраатака и Лукоки се озова на върха на атаката. Той нахлу в наказателното поле и, въпреки че топката му беше избита, успя да запази контрол и центрира за Вандерсон, който обаче изостана с две крачки и не успя да засече. Отново топката остана в игра и бразилецът насочи топката към дъгата на пеналтерията. Там Марселиньо овладя, освободи се от защитник и стреля, но встрани от вратата - нов сериозен пропуск на "орлите".

Само минута по-късно зад отбраната на гостите беше изведен Тричковски, който беше изпреварен от Ренан. Бразилският вратар изби с глава след летящ плонж, но топката се озова в играч на АЕК. Той стреля, но отново с глава Ренан изчисти в тъч - добра намеса на стража.

В 82' домакините направиха фрапантен пропуск. След центриране в наказателното поле Тричковски пробва задна ножица, която се удари в гърба на Недялков. Последва обаче добавка на Тете, който от 4 метра диагонално на вратата прати топката в аут - страхотна възможност за домакините и късмет за българския шампион.

В 87' резервата Швиерчок можеше да донесе победата на своите. Лукоки получи по дясното крило, нахлу в наказателното поле и изведе поляка, но ударът му се отби в крак на защитник.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АЕК: Рамирес, Гатала, Гонсалес, Труйолс, Силва, Йоану, Ларена, Хевел, Тете, Тричковски, Джиану

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Недялков, Моци, Натанаел, Дяков, Кампаняро, Марселиньо, Вандерсон, Лукоку, Кешеру

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец влиза в двубоя срещу тима от Ларнака с високо самочувствие, след като сепчели мача за първото място в Първа лига срещу Левски с 2:1. В същото време обаче срещата е дебютна за Антони Здравков, който пое управлението на отбора след напускането на Пауло Аутори. Бразилският специалист шокира всички с решението си да си тръгне от Разград, а всички играчи в отбора искаха той да остане.

Въпреки че АЕК няма точка в Лига Европа, Лудогорец не може да очаква лесен двубой. За календарната 2018 година кипърският тим има само 2 поражения у дома - от Цюрих в Лига Европа и АПОЕЛ с 1:3 през април. Тимът е изключително солиден у дома и само срещу швейцарския тим не е отбелязал гол за 2018 година.

В същото време шампионите на България имат само 2 победи в Европа като гост този сезон, и то срещу далеч по-слаби съперници в лицето на Крусейдърс и Торпедо Кутаиси.

Очаквайте стартовите състави в 19:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички